Lista oficială a regiunilor introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, față de cetățenii care revin în România din aceste regiuni. Date oficiale CNSSU

În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, desfășurată azi, 2 martie 2020, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, s-a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna, din Italia, Coreea de Sud și Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, față de cetățenii care revin în România din aceste regiuni.

 • Astfel, cetățenii care sosesc din alte provincii sau orașe din China continentală, alte localități din regiunea Lombardia și regiunea Veneto sau din regiunea Emilia-Romagna din Italia, precum și din alte zone și localități din Coreea de Sud și din Iran intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat după revenirea în România.
 • Cetățenii care vin în România din următoarele zone:
  China continentală (Provincia Hubei, inclusiv orașul Wuhan, orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo,Taizhou din Provincia Zhejiang), regiunea Lombardia (orașele Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano) și regiunea Veneto (localitatea Vo Euganeo) din Italia, respectiv Coreea de Sud (regiunea Cheongdo, orașul Daegu), intră în carantină timp de 14 zile, în spații special destinate în acest scop, imediat după revenirea în România.
 • Starea de sănătate a celor doi pacienți, depistați pozitiv și care au rămas internați după ce au fost depistați pozitiv este în continuare stabilă.
 • Pacienta internată la Timișoara a fost supusă unui nou test în cursul acestei zile. Rezultatul testului a fost pozitiv. Astfel, femeia va rămâne sub monitorizare medicală, internată în spital fără a intra în contact cu alți pacienți, iar teste similare vor fi refăcute periodic pentru a verifica evoluția stării sale.
 • În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.
 • În acest moment, 42 de persoane se află în carantină, iar 9012 persoane sunt monitorizate la domiciliu.
 • Astăzi, 2 martie, conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății, la cele 5 centre de testare sunt în lucru probe prelevate de la 13 persoane care provin din zone unde au fost semnalate cazuri de infectare cu virusul COVID -19 (coronavirus).
 • Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 475 de teste.
 • Dintre acestea 472 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul și trei cazuri, mediatizate deja, au avut rezultat pozitiv.
 • Ieri, 1 martie, au fost efectuate 646 de apeluri la linia TELVERDE – 0800800358, respectiv 80 de apeluri la numărul unic de urgență 112.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *