Mopan Suceava
ActualitateCultural

Liste de așteptare la bancnotele suvenir cu Cetatea de Scaun a Sucevei. Colecționari din țară și străinătate, turiști vizitatori interesați și încântați de bancnota suvenir de O euro

Primul set de 200 de bancnote suvenir de 0 Euro, cu imaginea Cetății de Scaun a Sucevei, bancnotă lansată de Muzeul Național al Bucovinei în colaborare cu Eurosuvenir România, s-a epuizat în câteva ore de la punerea în vânzare.

Anunțul Muzeului Național al Bucovinei, de lansare a bancnotei suvenir de 0 Euro, cu imaginea Cetății de Scaun a Sucevei, bancnotă care face parte din seria realizată în cadrul proiectului de promovarea a obiectivelor turistice renumite în întreaga lume (inițiativă, marcă înregistrată apărută în Franța în anul 2015), a stârnit o multitudine de reacții în presa care a preluat comunicatul muzeului.

Au fost persoane care au hulit demersul, persoane care s-au înspăimântat de demers, persoane care au scris comentarii după cum au simțit.

Dar și mai mulți au fost cei care au apreciat suvenirul și au înțeles că nu valoarea înscrisă pe bancnotă reprezintă monumentul, ci, mai mult, că monumentul este punctul 0 al județului Suceava, cel mai important, locul de unde pornesc și unde se întorc toate.

Dar cum dacă nu te ia nimeni în seamă, nu exiști, iată că, bancnota eurosuvenir cu Cetatea Sucevei, există și se caută mai mult decât și-ar fi închipuit unii.

Astfel că, am aflat că azi sosesc alte bancnote, iar lista de așteptare de la magazinul Muzeului de Istorie (cu doritori din țară și din străinătate) depășea la amiază deja, câteva sute de persoane.

Așadar, pentru doritori, reamintim că:

Bancnotele sunt puse în vânzare la prețul de 18 lei, la standul de prezentare de la Casa Custodelui – Cetatea de Scaun a Sucevei și la magazinul de prezentare al Muzeului de Istorie Suceava, deschise după programul de vizitare al celor două obiective (www.muzeulbucovinei.ro – Vizitare)

La achiziționare, veți primi bancnota într-un plic cu însemnele Muzeului Național al Bucovinei în care se mai află o minivedere cu imaginea cetății și o scurtă prezentare.

Bancnota suvenir de 0 Euro, cu reprezentarea Cetății de Scaun a Sucevei, este realizată în una din imprimeriile acreditate de către Banca Centrală Europeană, având caracteristici de securitate similare bancnotelor reale și un design unic, atrăgător, asemănător, dar nu confundabil cu acestea.

Proiectul de promovarea a obiectivelor turistice renumite în întreaga lume este o inițiativă, marcă înregistrată apărută în Franța în anul 2015. De-a lungul timpului, pe aceste bancnote souvenir au apărut celebrele obiective precum: Sagrada Familia (Barcelona, Spania), Domul din Köln (Germania), Castelele de pe Valea Loarei, Poarta Brandenburg (Berlin, Germania), Arcul de Triumf (Paris, Franța).

În România, mai sunt încă cinci obiective care apar pe celebrele bancnote, Delta Dunării, Palatul Culturii din Iași, Cetatea Alba Carolina, Masivul Bucegi și Castelul Karolyi din Carei.

Bancnota suvenir de 0 euro Cetatea de Scaun a Sucevei a fost tipărită, cu aprobarea scrisă a Băncii Franței și securizată la standardele impuse de Banca Centrală Europeană, într-un tiraj de 10.000 de exemplare.

Pentru nedoritori, lăsăm loc la comentarii.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *