Loc de joacă pentru copii și adulți pe strada Amurgului din Burdujeni, prima investiție finalizată în programul de bugetare participativă. Copii și părinți bucuroși
Una dintre cele mai pline de entuziasm inaugurări a unui loc de joacă pentru copii dar și loc de întâlnire pentru adulți a avut loc azi dimineață, la ora 9.00, pe strada Amurgului din Cartierul Burdujeni.
Astfel de inaugurări s-au mai făcut între blocurile din cartierele din municipiul Suceava dar festivitatea de astăzi de dimineață a avut și un caracter specia, fiind primul spațiu de joacă pentru copii, pentru destindere a celor adulți, construit în urma programului de bugetare participativă inițiat de Primăria municipiului Suceava anul trecut, pentru ca sucevenii din cartierele orașului să poată propune investiții pe care doresc să fie realizate în zonele în care locuiesc.
”Inaugurăm cel mai mare loc de joacă pe care îl avem în municipiul Suceava. Sunt convins că vor fi și mai mari în perioada următoare. Acest loc de joacă s-a născut ca urmare a solicitărilor din partea cetățenilor din această zonă a cartierului Burdujeni, la bugetarea participativă pentru anul 2019. Este un loc de joacă de 660 de metri pătrați, destinat în primul rând copiilor dar și adulților. Avem module pentru copii 3-7 ani, 7-14 ani, în partea din spate, pentru adulți sunt instalate aparate de fitness. Este o masă de ping-pong, de asemenea, mese pentru jucat șah. Avem cișmea de apă, iluminat, camere video. Acest loc de joacă funcționează în regim închis, are program de funcționare zilnic între orele 07.00 și 22.00. El va fi gestionat de Poliția Locală împreună cu asociațiile de proprietari. Din păcate mai avem probleme de mentalitate, se vandalizează de multe ori aceste modernizări pe care le face primăria. Avem în programul de modernizare încă 10 locuri de joacă să le modernizăm. O parte le-am modernizat. Cam 45 din 75 de locuri de joacă sunt modernizate, avm studii de fezabilitate pentru altele care intră în programul de modernizare, trebuie să turnăm covor elastic la toate locurile de joacă din municipiul Suceava care sunt astăzi în funcțiune”, a transmis primarul Ion Lungu.
Ion Lungu a declarat că în ceea ce privește bugetarea participativă, au fost alese proiecte în valoare în valoare totală de 1 milion de euro, care sunt toate în diferite faze de finanțare. În maxim 2 ani ele se vor realiza. El a arătat că un alt proiect de bugetare participativă se desfășoară în Cartierul Obcine, unde se asfaltează Strada Viitorului. Am fost dați ca exemplu la nivel național la un simpozion pe digitalizare cu o asemenea inițiativă. Într-un clasament național, suntem între primele orașe din țară care are bugetarea participativă pusă la punct. Vom mări proiectul de bugetare participativă la peste un milion de euro, pentru a oferi șanse sucevenilor pentru a participa în mod concret la fundamentarea bugetului, să aibă un cuvânt de spus. Este forma cea mai civilizată și obiectivă a propunerilor cetățenilor prin această bugetare participativă.
Investiția a costat 515.000 de lei. De remarcat prezența neobosită a ”clovnului Bobo” care a împărțit bomboane și a întreținut atmosfera în incinta obiectivului inaugurat.