Localități din județul Suceava incluse în programul de cadastrare gratuită finanțat cu bani europeni

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut astăzi o întâlnire cu Președintele Director General al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară ANCPI, domnul Laurențiu Alexandru Blaga.

Au fost aduse în discuție prioritățile și situația lucrărilor cadastrale în județul Suceava.

”Veștile care vin de la ANCPI sunt dintre cele mai bune pentru județul nostru.

Chiar astăzi, 19 iunie, a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice SEAP, anunțul de participare pentru licitația deschisă organizată de ANCPI pentru atribuirea contractului având ca obiect Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de Cadastru și Carte Funciară a încă 10 localități din județul Suceava: Dornești, Drăgușeni, Ilișești, Păltinoasa, Pătrăuți, Satu Mare, Stroiești, Stulpicani, Sucevița și Verești.

Astfel, din cele 114 unități teritorial-administrative (UAT-uri) ale județului Suceava, 100 sunt incluse în acest program.

Urmează ca, în mai puțin de două luni de zile, să înceapă procedura pentru încă alte nouă localități: Vama, Udești, Șcheia, Pojorâta, Poiana Stampei, Grănicești, Frătăuții Noi, Fântânele și Dumbrăveni. De menționat că pentru Iacobeni și Sadova se pot semna contractele, iar Cornu Luncii este în evaluare.

Cadastrarea se face pe întreaga localitate și este gratuită pentru populație. Foarte important, tot din fonduri europene se plătesc și succesiunile.

Se vor executa lucrări sistematice de cadastru, recunoașterea terenului, identificarea limitelor imobilelor situate în intravilan și extravilan, identificarea deținătorilor, întocmirea documentelor tehnice. De asemenea, pentru a reduce numărul de contestații va fi asigurată o bună informare a populației și vor fi implicate autoritățile locale pentru a sprijini acțiunea de cadastrare. Se va simplifica procedura în vederea clarificării problemelor actelor de proprietate.

Sunt gândite mai multe facilitați pentru populație. Pentru a evita cozile și a se putea studia documentele chiar de la domiciliu, este prevăzută posibilitatea accesului online la documentele întocmite.

Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional POR 2014-2020 – Proiectul major privind ,,Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.” A transmis președintele CJ Suceava, Gheorghe Fluture.

Anterior, OCPI Suceava a transmis de asemenea un comunicat de presă prin care a anunțat că  Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 246 de unități administrativ-teritoriale (UAT), din 30 de județe. Lucrările de cadastru general sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR). Printre acestea se numără și 10 comune din județul Suceava.

 ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), a publicat astăzi, 19 iunie 2020, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), anunțul cu numărul CN1021959 – Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilelor Etapa 3 – 246 UAT- uri.

Finanțarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

Procedura de achiziție publică se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafața totală estimată a comunelor aferente celor 246 de loturi este de 1.832.739 de hectare.

Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea totală estimată este de 354.461.591 de lei (fără TVA).

Anunțul a fost publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), cu nr. 2020/S 118-286720, astfel încât la această procedură pot depune oferte operatori economici din țară sau din străinătate care îndeplinesc cerințele solicitate de ANCPI. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 iulie 2020.

Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat.

Selectarea  UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare:

 • localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României;
 • localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe;
 • localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

 Mai multe informații despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” puteți găsi accesând

http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020.

 

Lista UAT-urilor din jud. Suceavapentru care a fost inițiată procedura de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică a imobilelor:

 

Nr. crt.

JUDET

Denumire UAT

1

Suceava

DORNEȘTI

2

DRĂGOIEȘTI

3

ILIȘEȘTI

4

PĂLTINOASA

5

PĂTRĂUȚI

6

SATU MARE

7

STROIEȘTI

8

STULPICANI

9

SUCEVIȚA

10

VEREȘTI

 

Please follow and like us:

One thought on “Localități din județul Suceava incluse în programul de cadastrare gratuită finanțat cu bani europeni

 • 19 iunie 2020 la 13:37
  Permalink

  Aș vrea să știu dacă si în
  Burdujeni-sat , se pot face acte cadastrale .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.