Locomotiva trenului de Putna s-a stricat în gară la Dornești. Întârziere preconizată: 121 de minute. ”Spaima portocalie” a luat iarăși locul simpaticului Desiro, trimis să care navetiști la Galați

Pagina de internet Calea Ferată Dornești – Putna a anunțat că în urma unor defecțiuni produse în stația Dornești la locomotiva trenului R5623 Suceava-Putna, acesta  va avea  121 minute întârziere pe distanta Dornești – Putna, iar R5624 Putna-Suceava va circula de asemenea decalat cu aproximativ 2 ore mai târziu!

Este vorba despre trenul care a plecat din Suceava astăzi, 25 iunie, dimineață la ora 8.15.

Menționăm că, de ceva vreme au fost retrase din nou acele automotoare Desiro de pe ruta Suceava – Putna, fiind înlocuite cu garnituri tractate de locomotive vechi, denumite ironic de localnici ”spaima portocalie”, în ciuda promisiunilor făcute anterior de conducerea regionalei CFR Iași că acele ”săgeți albastre” vor fi permanent folosite pe acest traseu.

Memoria responsabililor de la Regională a avut bătaie scurtă, precum se vede. În schimb, călătorii de pe traseul feroviar către Galați se pot bucura să circule și astăzi  cu acea garnitură Desiro frumos pictată cu inscripția ”S-a redeschis calea ferată Suceava – Putna”, care a inaugurat reluarea circulației feroviare pe această rută în luna august a anului 2018, după ce 6 ani a fost lăsată de izbeliște.

Pentru călătorii din zona Galaților, simpaticul tren care a făcut nițică istorie este bun și acum, dar pentru ajunge la Putna, bucovinenii și oaspeții lor trebuie să se mulțumească, dacă vor tren,  cu locomotivele  din vremea comunismului  ori, cum s-a văzut, chiar și cu automotoare din perioada interbelică. Foto: Calea Ferată Dornești-Putna.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *