Evenimente

Locuință și bunuri distruse de flăcări, din cauza unui circuit electric improvizat, în care erau conectate mai multe instalații luminoase, la Adâncata

Un incendiu izbucnit aseară, 22 noiembrie 2022, în jurul orei 21, de la un circuit electric improvizat, în care erau conectate mai multe instalații luminoase, a transformat în scrum bunurile și o parte dintr-o locuință, la Adîncata.

După apelul la 112, au intervenit pompierii militari si Detașamentului Suceava, împreună cu lucrători ai SVSU Adâncata, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2. La sosirea echipajelor incendiul se manifesta generalizat la casa de locuit.

Astfel, la data de 22.11.2022, ora 21.16, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați prin SNUAU 112, de către un bărbat din satul Adâncata, jud. Suceava, cu privire la faptul că la o locuință învecinată a izbucnit un incendiu.

Proprietarul imobilului, un bărbat de 45 ani, locuiește singur în locuința proprietate din satul Adâncata, locuința acestuia neavând sistem electric autorizat. Proprietarul a efectuat un circuit electric improvizat, cu ajutorul căruia își lumina camera în care locuia efectiv. De asemenea, la circuitul electric improvizat avea conectate mai multe instalații electrice de iluminat (pentru sărbătorile de iarnă) care funcționau în permanență.

În seara evenimentului, proprietarul se întorcea către domiciliu, din centru satului Adâncata, moment în care, când s-a apropiat de locuință, a observat flăcări în dormitorul în care stătea. Ajuns acasă a încercat să stingă incendiul cu un extinctor, însă fără rezultat. Incendiul s-a propagat cu repeziciune, astfel flăcările au cuprins întreg imobilul. proprietarul a iești în drumul public, unde au venit mai mulți vecini, fiind apelat serviciul SNUAU 112, solicitându-se intervenția pompierilor.

A ars casa de locuit cu acoperiș din azbociment pe o suprafață de 80 mp. Incendiul s-a manifestat doar la casa de locuit, fără pericol de propagare la alte anexe, sau locuințe.

Atât în urma cercetării locului faptei, cât și din procesul verbal de intervenție a Pompierilor militari, s-a stabilit ca și cauză probabilă a incendiului scurt-circuit electric.

Proprietarul a estimat valoarea prejudiciului cauzat prin incendiu la suma de 20.000 lei, imobilul nefiind asigurat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”,  faptă prev. și ped. de art. 255 alin. 1 Cod Penal ce urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii SPR 8 Adâncata.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *