Locuinţe arse, proprietari cu arsuri la mâini, bunuri distruse, în două incendii petrecute în această noapte la Slătioara şi Racova

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Râșca, au intervenit astăzi, imediat după miezul nopţii, cu trei autospeciale pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit la o gospodărie din satul Slătioara, comuna Râșca.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat casa de locuit, construită din lemn, cu pericol de propagare la construcțiile anexe din gospodărie.

Incendiul a fost lichidat la ora 2:40.

Au ars: acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 100 mp, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică și alte bunuri.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat bucătăria de vară și adăpostul de animale.

***

Tot în această dimineaţă, militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Udești, au intervenit în jurul orei 2:28, cu două autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit la o gospodărie din satul Racova, comuna Udești.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat acoperișul casei și în interiorul acesteia, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

Pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului (88 ani), cu atac de panică, care a suferit arsuri la o mână. Ulterior, bătrânul a refuzat transportul la spital.

Au ars acoperișul casei pe 80 mp, elemente de tâmplărie din lemn, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică și documente personale și de proprietate. S-au degradat zugrăveala casei și alte bunuri.

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din soba cu acumulare de căldură.

Incendiul a fost lichidat la ora 4:30, iar pompierii au salvat anexele gospodărești și adăpostul de animale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *