Luați-o pe Mălina la Suceava! – Tableta zilei, Radio Top Suceava

 

Sorin Avram

 

Mesaj din partea președintelui Societății Scriitorilor Bucovineni, Alexandru Ovidiu Vintilă: ”Societatea Scriitorilor Bucovineni o susține pe Mălina Anițoaei și este alături de ea în aceste momente, pur și simplu, de neconceput. Sîntem convinși, în cazul de față, că autoritățile locale au luat o decizie pripită, își vor da seama de eroarea în care se află și o vor îndrepta”. Mesajul este postat la articolul ”Salariul scriitoarei Mălina Anițoaiei de la Biblioteca Rădăuți, salvator pentru bugetul local al tîrgului.Postul ei de bibliotecar a fost desființat de primarul Rădăuțiului”.

Articolul este publicat pe site-ul Suceava Smartpress al jurnalistului Neculai Roșca. Pe scurt, primarul PNL al Rădăuților, Bogdan Loghin, a făcut un proiect de hotărîre care prevede reducerea numărului de salariați de la biblioteca municipală de la trei la doi. În aceste condiții, Mălina va rămîne pe drumuri. Propunerea primarului trebuie să primească girul Consiliului Local, dar cum domnul Loghin controlează majoritatea în deliberativul local, șansele ca propunerea sa să treacă sînt uriașe.

Mare economie va face la buget primarul Loghin cu cei 2.400 de lei pe care-i încasează lunar Mălina Anițoaei. Mălina nu este nimeni cu acte, ci este o cunoscută publicistă, care a scris mai multe cărți și care a semnat sute de articole în cotidianul ”Crai Nou”. Totodată, Mălina Anițoaei a organizat numeroase activități cultural-artistice și este secretarul general al Societății pentru Cultura și Literatura Românilor din Bucovina.

Chiar stă Primăria Rădăuți în salariul lunar de 2.400 de lei al Mălinei? Dacă Rădăuțiul nu o mai vrea pe Mălina, ar putea să o vrea Suceava. De pildă,  președintele Societății Scriitorilor Bucovineni, Alexandru Ovidiu Vintilă, care este angajatul Bibliotecii Bucovinei ”I. G. Sbiera”, ar putea să-i propună directorului său, Gabriel Cărăbuș, să o angajeze pe Mălina la Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *