Mopan Suceava
Administratie

Lucian Harșovschi: 50 de străzi din Suceava vor avea iluminat stradal modernizat. Valoarea totală a investiției este de peste 4 milioane de lei, sursa de finanțare fiind din fonduri nerambursabile

Viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat, luni, că se continuă modernizarea și eficientizarea corpurilor de iluminat, respectiv a sistemului de iluminat public stradal în municipiul Suceava, prin înlocuirea și completarea acestuia. Valoarea totală a investiției este de peste 4 milioane de lei, sursa de finanțare fiind din fonduri nerambursabile.

Harșovschi a precizat că, dacă în trecut, pe fonduri elvețiene, s-au schimbat 4.300 de lămpi în municipiul Suceava, și, ulterior, prin economiile făcute prin economiile făcute s-au instalat peste 9.200 de corpuri de iluminat tip LED în școli, acum, prin  Administrația Fondului de Mediu se prevede schimbarea unui număr de 1.274 de corpuri de iluminat ce folosesc tehnologia LED.

„Tot ce înseamnă zona Aleea Dumbrăvii cu străzile de acolo, deja s-a lucrat. Acum suntem în Cartierul Tinereții, iar dacă se menține acest ritm în luna mai vom schimba inclusiv pe artera principală de la intrarea dinspre Botoșani la ieșirea spre Fălticeni”, a spus viceprimarul.

El a menționat că urmează o a doua etapă, iar municipalitatea suceveană a lansat și licitația pentru alte 200 de corpuri de iluminat.

„În total, în municipiul Suceava, 50 de străzi vor avea iluminat cu aceste corpuri de tip LED montate”, a spus viceprimarul Harșovschi, care a precizat că, astfel, se va face o economie de 50 la sută în ceea ce privește consumul de energie electrică.

El a mai spus că acest lucru arată faptul că Suceava este un oraș verde și că aceste investiții vor fi continuate pentru economii în sistemul energetic și pentru mediul înconjurător.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *