Mopan Suceava
Administratie

Lucian Harșovschi: Au început lucrările de construire a creșei cu 110 locuri, din cartierul Tinereții, strada Mircea Hrișcă, din Municipiul Suceava

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat în conferința de presă săptămânală a Primăriei Municipiului Suceava, că în urma lucrărilor de construire a zidului de sprijin și a consolidării terenului, Compania Națională de Investiții a inceput demararea procedurii de construire a creșei din cartierul Tinereții, de pe strada Mircea Hrișcă. Valoarea proiectului = 12.830.640 lei fără TVA

Obiectivul principal este construirea unei creșe pentru 110 copii pentru învățământ antepreșcolar, cu regim de înălțime parter și separată în 3 nuclee funcționale (administrativ, copiii și tehnico-gospodăresc), pe strada Mircea Hrișcă.

Lucian Harșovschi a oferit toate detaliile tehnice pentru întreg ansamblul de construcții și amenajări.

Funcțiunea de creșă prevede următoarele spații:

  • 11 dormitoare
  • 6 camere de joacă prevăzute cu vestiar filtru și grupuri sanitare
  • un spațiu pentru luat masa
  • grup sanitar persoane cu dizabilități
  • zona de primire
  • cabinet medical cu izolator
  • zona administrativă
  • nucleul tehnico-gospodăresc.

Posibilitatea de acces pentru intervenții se face de pe două laturi ale clădirii: din strada Mircea Hrișcă și din strada Eusebiu Camilar. Iar accesul pentru pietoni se realizează de pe latura scurtă a terenului, separat de accesul auto, din strada Mircea Hrișcă.

Terenul va fi amenajat cu spații verzi și locuri de joacă pentru copii.

De asemenea, se va asigura un număr de 11 locuri de parcare destinate pe termen scurt automobilelor aparținătorilor, dintre care două locuri sunt pentru persoane cu dizabilități.

Suprafața de teren destinată activităților în aer liber va fi de minimum 10 mp/copil.

Construcția propusă are următoarele dimensiuni: lățime de 34.10 metri și o lungime totală de 97.60 m, iar înălțimea maximă a acoperișurilor înclinate este de 7.75 m de la CTA. Suprafața construită este de 2409.13 mp, iar suprafața desfășurată este de 4568.51 mp.

Clădirea va fi alimentată cu gaze naturale, de asemenea, clădirea va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice, cât și cu panouri solare.

Imobilul va fi dotat cu instalație de detecție și semnalizare a incendiului, hidranți interiori și exteriori, instalație de protecție împotriva descărcărilor atmosferice, stingătoare și instalații de iluminat împotriva panicii, pentru evacuarea persoanelor, marcarea hidranților interiori și pentru continuarea lucrului și intervenție.

De asemenea, s-a demarat în paralel procedura de licitație prin C.N.I. și pentru construirea creșei din cartierul Europa, mai exact de pe strada Paris, unde va trebui consolidat terenul și construit zidul de sprijin. Estimam ca in 2 luni vom avea anuntat un castigator si ulterior, vom trece la executia acesteia.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *