Lucian Harșovschi: pentru sucevenii interesați, a început ridicarea gratuită a brazilor de Crăciun, de lângă punctele de colectare selectivă

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi anunță pentru sucevenii interesați, că a început ridicarea gratuită a brazilor de Crăciun, de lângă punctele de colectare selectivă.

Harșovschi transmite că ”a fel ca în fiecare an, perioada sărbătorilor este una foarte aglomerată, în care se adună mai multe deșeuri decât de obicei.

”Așa arată și datele primite de la colegii din cadrul Serviciului de Ecologizare.

În luna decembrie a anului 2020 au fost colectați 15.167 mc de deșeuri, cu 30% mai mult decât în luna decembrie a anului 2019, când au fost colectați 11.636 mc.

De asemenea, procentul deșeurilor reutilizabile a crescut de la 26% (decembrie 2019), la 42% (decembrie 2020), ceea ce demonstrează faptul că sistemul de colectare selectivă dă roade”, a spus viceprimarul Harșovschi.

Acesta a mai precizat că su fost și probleme întâmpinate în anul ce tocmai a trecut, printre acestea numărându-se: deșeurile abandonate în diverse locuri pe domeniul public sau lângă containere, depozitele necontrolate de deșeuri voluminoase și din construcții și folosirea necorespunzătoare a containerelor de colectare, inclusiv blocarea acceselor utilajelor de colectare la amplasamente.

Viceprimarul revine cu rugămintea către suceveni de a fi responsabili și de a depozita conform deșeurile, respectiv de a colecta selectiv și de a nu împiedica accesul utilajelor de colectare!

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *