Lucrări de intervenții de 9,2 milioane de lei necesare pentru reabilitarea podului peste Moldova dintre Păltinoasa și Valea Moldovei

În ședința de mâine a Consiliului Județean Suceava, aleșii județeni sunt chemați să voteze un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții Pod peste râul Moldova în localitatea Păltinoasa, aflat între localitățile Păltinoasa și Valea Moldovei, pe DJ 177C, importantă cale de legătură între comunitățile locale și DN17, respectiv cu orașul Gura Humorului.
Potrivit expunerii de motive semnată de președintele CJ, Gheorghe Flutur, acest pod, construit în anul 1971, nu a suferit de-a lungul anilor nicio intervenție majoră de reabilitare sau modernizare iar în prezent, din cauza fenomenelor de afuiere, infrastructura podului prezintă fundațiile dezgolite, punându-se în pericol stabilitatea podului. În urma expertizei tehnice s-a concluzionat că podul prezintă degradări ale infrastructurii, căii pe pod și rampelor de acces. Ca atare, această investiție este o necesitate pentru aducerea podului într-o stare care să corespundă cerințelor de calitate prevăzute de lege, respectiv cele de rezistență la acțiuni statice, dinamice și seismice, siguranța în exploatare, igiena, sănătatea oamenilor, protecția și refacerea mediului.
În urma lucrărilor de reparații la elementele nestructurale precum și la unele componente ale structurii de rezistență, siguranța în exploatare va crește.
S-a estimat că pentru realizarea acestui obiectiv este necesară suma de 9,263 milioane de lei, cu TVA inclus.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *