Lucrări necesare de 1 milion de lei pentru consolidarea podului peste râul Suceava dintre Verești și Udești

Un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții – reparații capitale la podul de pe DJ 208B peste râul Suceava, din localitatea Verești va fi discutat în ședința de mâine, 29 octombrie a Consiliului Județean. Potrivit expunerii de motive semnate de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, acest pod, care face legătura între localitățile Udești și Verești reprezintă o importantă cale de legătură între comunitățile locale și județul Botoșani.
A fost construit în anul 1965 fiind reabilitat și modernizat în anii 1980 și 2010, fără a se interveni la suprastructura centrală. Din cauza creșterii valorii traficului, în principal a vehiculelor grele, a apărut recent o tasare a grinzii din deschiderea D4, care a condus la diminuarea gradului de stabilitate și siguranță a obiectivului. În urma măsurilor de expertizare s-a dispus interzicerea tranzitării pe pod a vehiculelor cu masă totală mai mare de 7,5 tone. De aceea această investiție este o necesitate pentru aducerea podului într-o stare care să corespundă cerințelor de calitate prevăzute de lege, rezistență și stabilitate la acțiuni statice, dinamice și seismice, siguranță în exploatare.
În urma întocmirii documentației de avizare a lucrărilor de intervenție s-a estimat că pentru realizarea acestui obiectiv este necesară suma de 1,08 milioane lei cu TVA inclus.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *