Lucrările continuă la șoseaua de centură a Sucevei chiar în condiții meteo nefavorabile

Prefectul Județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a efectuat astăzi, 4 iunie 2019, o vizită de lucru pe șantierul Rutei Ocolitoare a Sucevei, împreună cu reprezentantul DRDP Iași, beneficiarului lucrării – și a constatat că, pe șantier, sunt  executate   lucrările posibile în condițiile meteo nefavorabile din această perioadă. 

Constructorul continuă lucrările la șoseaua de centură a Sucevei, iar întrucât acum pe șantier s-a alocat încă un utilaj de foraj, s-a mărit ritmul, în medie fiind executate  150 de foraje zilnic.

În prezent, se lucrează la zidul de sprijin pentru care stadiul fizic  este în proporție de  78%,  din lucrări,  la parcarea de pe DN2 s-au realizat s-au realizat 80% din lucrările de terasamente și se lucrează la structură de rezistență a clădirii pentru spațiile de serviciu. A fost realizată 90% construcția clădirii din parcarea de la km 8+800 și se lucrează în prezent la instalațiile aferente.

La această dată, pentru lucrările la Șoseaua de Centură a Sucevei  nu există nicio plată restantă, în prezent fiind în curs de certificare  lucrări executate în valoare de 8,7 milioane lei, fără TVA.

Instituția Prefectului – Județul Suceava mai informează, referitor la procedura de desemnare a consultantului care să supervizeze desfășurarea lucrărilor, că aceasta a fost  demarată în anul 2018, dar nu s-au depus oferte  până în 2019. Contractul a fost încheiat cu  societatea ieșeană ECOMARY, la data  de 22 mai 2019, pentru o perioadă de 93 de luni, din care 84 de luni reprezintă perioada de garanție a lucrărilor

 La obiectivul Ruta ocolitoare a Sucevei s-a păstrat termenul de 9 luni ca perioadă de execuție a lucrărilor, 17 septembrie 2019 fiind termenul de finalizare a lucrărilor asumat de constructor, a transmis, printr-un comunicat, biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Suceava

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *