ActualitateCultural

LUME, LUME… HAI LA TÂRG! PRIMA ZI A TÂRGULUI DE LA MUZEUL SATULUI BUCOVINEAN. TRADIȚII POPULARE, MEȘTEȘUGURI TRADIȚIONALE ȘI AUTENTICITATE!

Muzeul Satului Bucovinean și-a deschis astăzi larg porțile și a invitat lumea la târg: Lume, lume… hai la târg!
Până duminică, 5 august a.c., la ora 20.30, toată lumea, cu mic, cu mare, este așteptată să pășească pe ulițele Muzeului Satului Bucovinean unde peste 100 de meșteri populari ai Asociațiilor din Bucovina, Moldova, Brașov și Cluj îi așteaptă cu obiecte utilitare și decorative din ceramică, lemn, împletituri, cu articole tradiționale de îmbrăcăminte, jucării, icoane, produse confecționate din os, ouă încondeiate.

Acestora li se alătură producătorii de produse alimentare tradiționale care au adus bunătăți gastronomice specific zonelor din care provin: dulcețuri, cozonaci, plăcinte, produse din carne, brânzeturi tradiționale și băuturi naturale din mere, prune și alte poame de prin livezi.
Anul acesta, printre casele Muzeului Satului Bucovinean colecționarii pot găsi și antichități într-o ofertă variată.
O altă noutate a acestei ediții o reprezintă atelierele interactive de olărit și încondeiat ouă. Cei cu îndemânări, sau nu, pot încerca pe ”viu” să facă o oală din lut sau să încondeieze un ou.

Organizatorii nu au uitat nici de atmosfera de sărbătoare a satului bucovinean așa că au pregătit spectacole pentru toate gusturile. Astăzi au încântat publicul copii de la Ansamblul ”Jucăușii de pe Someș”, urmând ca mâine atmosfera să fie întreținută de muzica extraordinară a TRUPEI CORBUL – începând cu ora 18. Duminică, 5 august, pe la  ora 6 seara, ulițele Muzeului Satului Bucovinean vor răsuna de muzica maestrului Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara Shukar din 10 Prăjini!

Pentru cei doritori să participe, municipalitatea a asigurat, din stația Centru a municipiului Suceava, din 30 în 30 de minute, mijloace de transport în comun către Muzeul Satului. Prețul biletului de călătorie este de 2.50 lei, iar prețurile biletelor de acces la târg sunt: 4 lei pentru adulți și 1 leu pentru elevi/studenți.

Îndemnul nostru, ca și cel al organizatorilor – Consiliul Județean Suceava și Muzeul Bucovinei – este acela de a lăsa pentru câteva ore tehnica modernă sau rutina zilnică și să nergeți la Muzeul Satului Bucovinean, la o manifestare unică care promovează tradițiile populare, meșteșugurile tradiționale și autenticitatea.
Lume, lume… hai la târg!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *