Actualitate

”Lume, lume…hai la Târg!”, participare record: 9384 de vizitatori la Muzeul Satului Bucovinean, cu aproape 1000 mai mulți decât anul trecut

Manifestarea organizată de Muzeul Național al Bucovinei la Muzeul Satului Bucovinean în zilele de 28, 29 și 30 iulie 2023 este, de departe, cea mai reușită din toate edițiile recente.

În primul rând, pentru că numărul total de vizitatori a ajuns la 9.384, față de anul trecut, când au intrat pe poarta Muzeului Satului 8470.

În al doilea rând, vorbim despre participanți:  meșteri populari, producători tradiționali, artizani, care au fost peste 100 la număr, astfel încât tarabele acestora au fost înșirate pe amândouă aleile importante ale Muzeului, până către Biserica Vama.

Mai apoi, de mare câștig a fost participarea, și în acest an, la manifestare a redutabilului Chef Cătălin Scărlătescu, care, nu numai că a oferit vizitatorilor bucate dintre cele mai gustoase, concepute după propriile rețete, dar a și jurizat un interesant concurs de artă culinară, ”Săru’ mâna pentru masă”, care cu siguranță la următoarea ediție va fi și mai interesant pentru viitorii concurenți, precum și pentru public.

Mai trebuie adăugat faptul că organizatorii, este vorba despre inimoasa echipă de la Muzeul Satului Bucovinean, au gândit ca spectacolele Ansamblului ”Ciprian Porumbescu”, să se desfășoare, pe parcursul zilelor de târg, în mai multe locații succesive din incinta Muzeului, prilej bun pentru vizitatori de a explora tot vastul spațiu al acestui așezământ cultural deosebit. Și mai putem spune că vremea a ținut cu organizatorii, spre mulțumirea tuturor.

Câștigătorii ”Trofeului Bucovina”, acordat de Muzeul Național al Bucovinei anual, diploma și premiul în bani, sunt Mircea și Mariana Tofan, din Huși – Vaslui, doi oameni dăruiți cu har în arta popular tradițională.

Premiul a fost acordat pentru creativitate și păstrarea meșteșugurilor tradiționale, sculptură în lemn, păpuși și câte și mai câte alte lucrări frumoase, autentice, unicate, pentru pasiunea și dăruirea cu care duc tradiția mai departe.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *