Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în Noaptea Învierii în toate casele creștinilor ortodocși din județul Suceava

Sute de mii de credincioși ortodocși din județul Suceava au primit Lumina Învierii, la toate lăcașurie de cult, unde au fost oficiate slujbe religioase pentru pomenirea celui mai important al eveniment al creștinătății – Învierea Domnului Iisus Hristos. Și în acest an, ca și în precedenții 10 ani, Lumina Sfântă a venit chiar de la Ierusalim, unde ieri pe la orele amiezii s-a auzit cel mai întâi, ”Hristos a Înviat!”, în toate limbile pământului. De acolo, o delegație de prelați ai Patriarhiei Române  au preluat simbolul sfânt al Învierii și l-au adus la București.

Din capitală, cu o cursă aviatică charter, o altă delegație, preoți ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au adus Lumina Sfântă către comunitățile creștin ortodoxe din județul nostru.

Avionul pilotat de cunoscutul om de afaceri sucevean Vasile Armenean  a aterizat aseară pe la ora 20.45 pe Aeroportul Ștefan cel Mare, purtătorii Luminei Sfinte de la Ierusalim fiind întâmpinați de ÎPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

De aici Lumina Sfântă  a ajuns, preluată de delegați de la toate parohiile din județul nostru până la fiecare dintre credincioșii care au așteptat-o dinaintea bisericilor creștin- ortodoxe sucevene,  ajungând până în cel mai îndepărtat cătun.

Hristos a Înviat!

Foto: Svnews. Mulțumim.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *