Mopan Suceava
Actualitate

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge și anul acesta la Suceava pe calea aerului, în Sâmbăta Paștelui

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunță că și în acest an Consiliul Județean, prin Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”, se implică în acțiunea de aducere la Suceava a Luminii Sfinte de la Ierusalim în Sâmbăta Paștelui.

”Împreună cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților am convenit și în acest an organizarea evenimentului. O delegație de la Arhiepiscopie va pleca pentru aducerea Luminii Sfinte, cu un avion privat, aşa cum a fost și în anii trecuți. Reamintim faptul că, încă din anul 2009, CJ Suceava s-a implicat în acest eveniment, inclus în Programul „Paștele în Bucovina”. Acesta a debutat cu Festivalul „Buna Vestire” de la Fundu Moldovei din data de 26 martie, Programul incluzând acțiuni desfășurate în tot județul Suceava, primăriile organizând evenimente precum Festivalul Produselor Tradiționale de Post de la Adâncata, Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești și cel care are loc duminică la Moldovița sau Târguri de Paști care au loc în toate zonele judeţului Suceava.

Duminică, de Paște, pe 16 aprilie, are loc un eveniment special la Muzeul Satului Bucovinean. Începând cu ora 12:00 va avea loc slujba la biserica din cadrul Muzeului, apoi un concert de toacă, coruri și clopotele Bucovinei, urmat de un excepțional concert de tobe și toacă susținut de maestrul Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara „10 Prăjini” . Invităm sucevenii și turiștii să vină la aceste evenimente, Suceava devenind un pol de atracție deosebit iar aceste forme de turism cultural, religios, se vede că au prins contur puternic în ultimii ani, Bucovina devenind un lider în ceea ce înseamnă autentic, tradițional, cu o amploare deosebită în perioada marilor sărbători religioase”, a transmis președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *