Warning: getimagesize(/home9/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2021/07/cover-program-dispora-2021.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home9/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1142

”Luna Diasporei”, august 2021, programul evenimentelor plin de surprize: intrări libere la toate muzeele pe 1 august, întâlniri cu diaspora, târguri, povești medievale la Cetatea Sucevei. Programul complet

Programul acțiunilor dedicate  evenimentului LUNA DIASPOREI, ediția 2021, unul încărcat de manifestări de excepție, a fost definitivat și prezentat public.

Anul acesta, programul debutează cu  întâlnirea, deja devenită tradițională cu sucevenii din Diaspora, dar și cu un eveniment surpriză: ZIUA PORȚILOR DESCHISE – 1 august, zi în care intrarea este liberă în toate obiectivele muzeale ale Muzeului Național al Bucovinei.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a transmis că ”după un an de suspendare, generată de situația pandemică de la nivel mondial, CJ Suceava organizează cea de-a V-a ediție a Programului LUNEI DIASPOREI, care cuprinde atât dezbateri cu reprezentanți ai unor instituții publice locale și centrale, în cadrul cărora participanții au posibilitatea să poarte discuții cu privire la principalele probleme de interes pentru diaspora, cât și acțiuni culturale și religioase”.  

Desigur, anul acesta, una  dintre activitățile importante care se regăsește în programul evenimentului, se referă la celebrarea a 150 de ani de la Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni și de la Primul Congres al Studenților Români – SEBAREA DE LA PUTNA, din 15 august 1871.

Sucevenii de pretutindeni, și nu numai, toată lumea este invitată să participe la acțiunile organizate în cadrul programului, cu respectarea tuturor măsurilor pentru evitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, care vor fi în vigoare în luna august 2021.

Redăm calendarul acțiunilor:

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.