Actualitate

Luna plantărilor arborilor s-a încheiat azi, oficial. La începutul lui iunie încep plantările la Cârlibaba, după deszăpeziri, cu ghiocei și brândușe

Oficial, ”Luna plantării arborilor” s-a încheiat azi, 15 aprilie. La Cârlibaba munca silvicultorilor suceveni abia începe, luptând cu troienele de zăpadă. Prin iunie, vom avea ghiocei de Cârlibaba.

Potrivit calendarului stabilit la nivel național pentru împăduriri de către Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA, cu multă vreme în urmă,  activitățile de plantare a arborilor în pădurile administrate de structurile din subordinea acestei entități naționale ar fi trebuit să se încheie pentru acest an, azi, 15 aprilie 2019.

Dar multe dintre dezideratele transmise de la București nu pot fi realizate în creierii munților. Nu se pot face împăduriri sub un metru de zăpadă și cu solul înghețat, un fel de permafrost bucovinean, înainte de sfârșitul lunii mai, la ocolul Silvic Cârlibaba. Acolo pământul este înghețat chiar și în pepiniere. Niște imagini formidabile, folositoare pentru cei care decid soarta pădurilor din România și realizatori de calendare anuale, ne-au fost oferite prin intermediul contului Direcției Silvice Suceava.
Pentru a se ști că alta-i viața de la câmp, și alta-i de la munte.

Un  scurt comunicat publicat pe contul de facebook Direcția Silvică Suceava, confirmă că la nivelul RNP – ROMSILVA – lucrările de împăduriri sunt în plină desfășurare.
La unele ocoale silvice din țară această activitate a fost finalizată.

Dar există și o excepție:
La Ocolul Silvic Cârlibaba campania de împăduriri 2019 a început în data de 12 aprilie 2019 prin deszăpezirea drumurilor de acces către șantierele de împăduriri din zona Baranova, în granița cu Ucraina.
Va urma o perioadă de așteptare de câteva săptămâni pentru ca temperaturile să crească și să se stabilizeze, deoarece în momentul de față în zona de activitate a ocolului solul este încă înghețat, așa că puieții nu pot fi scoși din pământ.
Una peste alta, prin luna mai – iunie, vă vom prezenta imagini cu lucrările de împăduriri de la Ocolul Silvic Cârlibaba și de ce nu și câteva imagini superbe cu ghiocei și brândușe!!! Promitem!”

Mulțumim noului cont de pe rețeaua facebook care ne pune la dispoziție astfel de infomații. Potrivit unei statistici puse la Dispoziție de Direcția Silvică Suceava, în primăvara acestui an se va regenera în total, în pădurile administrate, o suprafață de 1875 de hectare , din care 810 hectare  regenerări naturale și 1065 ha împăduriri integrale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *