Lupta contra coronavirus: din toate spitalele din România, de stat sau private, vor fi evacuați de mâine pacienții care nu necesită tratament de urgență și care pot fi reprogramați. Sursa: Grupul de Comunicare Strategică

În această după amiază a fost transmis de către Grupul de Comunicare Strategică o nouă decizie care va avea consecințe dramatice dar care se presupune că va fi utilă în bătălia pe care România o poartă acum pentru limitarea efectelor pandemiei COVID – 19, coronavirus.

Potrivit unui comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică, începând de astăzi, 23 martie, ”a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private”. Nu știm cine este ”comandantul acțiunii”, dar am aflat și transmitem mai departe că:

”Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital. Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului” se arată în comunicatul asumat de  Grupul de Comunicare Strategică.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *