Magazii şi păsări mistuite de foc într-un incendiu la un bloc de locuinţe din localitatea Ilișești

Astăzi dimineaţă, la ora 6, militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ilișești, au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în comuna Ilișești.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la o magazie anexă, construită din lemn, cu pericol de propagare la magaziile învecinate. Construcțiile aparțin cetățenilor dintr-un bloc de locuințe.
Incendiul a fost lichidat la ora 8:15.
Au ars: anexa pe 40 mp, un metru cub lemn de foc, materiale textile și alte bunuri. S-a degradat tabla acoperișului, pe aproximativ 45 mp. Au fost afectate și două magazii învecinate, la una arzând 5 mp dintr-un perete (din OSB), iar la cealaltă – astereala și căpriorii pe aproximativ 20 mp. În incendiu au pierit 23 de păsări de curte.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor căzute din sistemul de încălzire (sobă cu acumulare de căldură).
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat celelalte magazii anexe, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava – Slt. Alin GĂLEATĂ.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *