”Magia Plantelor” – ateliere de vară, pentru copii între 9 și 16 ani, la Muzeul de Științele Naturii Suceava. Muzeul Național al Bucovinei lansează proiecte culturale de excepție pentru vacanța de vară

Muzeul Național al Bucovinei lansează un nou proiect de educație muzeală, din seria atelierelor de vară, de data aceasta la Muzeul de Științele Naturii, unde copii sunt invitați, pe perioada vacanței de vară, să descopere MAGIA PLANTELOR care ne înconjoară.

Organizatorii anunță că, împreună, specialiști și copii, vor pătrunde în lumea magică a plantelor prin diverse activități: adunat plante, presat, uscat, pregătire material botanic pentru a le putea folosi la confecționarea de semne de carte, felicitări sau tablouri.

”Cu migală și răbdare vom descoperi tehnica Oshibana, arta plantelor presate, vom învăța, ne vom juca și vom petrece momente plăcute în aer liber”, transmit reprezentanții muzeului”, transmit reprezentanții muzeului.

Atelierele se vor desfășura în trei perioade: 12-16 iulie, 2-6 august, 23-27 august 2021.

Se pot înscrie copii între 9-16 ani, maxim 10 copii în fiecare grupă.

Locurile se vor ocupa în ordinea înscrierilor.

Cei interesați, pot primi informații suplimentare despre proiect și înscrieri se pot obține la telefon 0230-213775 sau la standul Muzeului de Științele Naturii.

Activitățile se vor desfășura la sediul Muzeului de Științele Naturii între orele 10-12, de luni până vineri.

Proiectul lansat astăzi completează oferta bogată și diversificată de educație muzeală – ateliere, ore la muzeu, tururi ghidate – cu care Muzeul Național al Bucovinei, așa cum a obișnuit de ani buni, vine în fața publicului, oferind o alternativă specială și atractivă de petrecere a timpului liber.

Așadar, la această dată, mai sunt lansate încă alte 3 proiecte de educație muzeală:

  • Povestea scrierii și a instrumentelor de scris – atelier de caligrafie, la Muzeul de Istorie
  • Atelier de creație Micii Meșteșugari – la Muzeul Satului Bucovinean
  • Podoabe și veșminte în Moldova Medievală, ora de poveste la muzeu

Vacanță să fie, modalități de petrecere în mod plăcut și interesant a timpului liber, vă oferă din belșug Muzeul Național al Bucovinei!

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *