Mopan Suceava
Cultural

„Magia Muzicii”, recital de vioară şi pian susţinut de Alexandru Semeniuc şi Johannes Onesciuc, la Sala „Auditorium” a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava

Astăzi, începând cu ora 18:30, Sala „Auditorium” Ion Carp Fluierici a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, găzduieşte evenimentul MAGIA MUZICII,  recital de vioară şi pian susţinut de Alexandru Semeniuc şi Johannes Onesciuc. În program vor fi lucrări de Porumbescu, Saint-Saens, Massenet, Williams, Monti, Chopin, Bartholdy, Lavland.

Tânărul violonist, Alexandru Semeniuc, originar din Suceava, a fost șeful promoției 2017 a Colegiului Național de Muzică „George Enescu” București, în prezent fiind student al Academiei de Muzică din Köln, Germania.

Acesta provine dintr-o familie de muzicanți, părinții săi, Adrian Semeniuc, violonist și concert-maestru la Ansamblul Profesionist „Ciprian Porumbescu”, și solista de muzică populară Silvia Semeniuc.

La vârsta de șase ani a început să studieze vioara la Suceava, sub îndrumarea doamnei profesoare Cristina Ungureanu la Colegiul de Arte „Ciprian Porumbescu”. La sfârșitul clasei a II-a, părinții au luat decizia de a-l transfera pe Alexandru, din clasa a III-a, la București, la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”. Pentru a fi admis, s-a pregătit în avans cu doamna profesoară Mihaela Tomescu, șefa catedrei de vioara de la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, mama celebrului violonist Alexandru Tomescu. Alexandru Semeniuc are în palmares nenumărate diplome, la concursuri și olimpiade nationale şi internaționale. Din clasa a VII-a, acesta s-a transferat la doamna profesoara Elena Baltaga, care a studiat cu unul dintre cei mai mari violoniști ai lumii, David Fiodorovici Oistrah, la Moscova. Colaborarea dintre Alex si doamna profesoară a fost extrem de bine închegată şi rodnică, Alex consolidându-și, în timp, tot mai bine tehnica şi cunoștințele la vioară. În ultimii trei ani de liceu, acesta a colaborat şi cu domnul profesor Emilian Piedicuță, de la Universitatea de Muzică din Köln. Acesta a remarcat stilul interpretativ al lui Alexandru și i-a recomandat să se îndrepte către universitatea la care acesta preda. În ultimul an de liceu, Alexandru a hotărât să aplice pentru studii în străinătate, anume, la Universitatea de Muzică din Köln, Germania.

A trecut examenele de vioara, dicteu, teorie, armonie si pian cu brio, urmând să fie student chiar la clasa domnului profesor Emilian Piedicuță. În prezent, Alex, se află în al doilea an de facultate și a decis să susțină un concert dedicat …. în orașul său natal, unde a început cariera muzicală. De-a lungul timpului, Alexandru Semeniuc a cântat la numeroase evenimente în cadrul Fundației “Remember Enescu”, precum și la Festivalul Național “Remember Enescu”, Marele Ordin Feminin Român, Palatul Național al Copiilor-București, Festivalul International “Eurochestries”-Franța, Salvarea Casei Memoriale George Enescu de la Mihăileni, Târgul “Produs în Bucovina”, desfășurat în Parlamentul European de la Bruxelles.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *