Mai multe mașini au fost avariate în centrul Rădăuțiului de o automacara condusă de un șofer beat din Vicovu de Sus

Ieri 10.12.2019, la ora 14.30, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, în zona centrală a localității, mai multe autoturisme au fost avariate de o automacara.

Poliţiştii deplasați la fața locului au identificat automacaraua staţionată cu motorul pornit pe strada 22 Decembrie din localitate, la volan fiind un bărbat de 66 de ani din oraşul Vicovu de Sus.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, automacaraua condusă avea I.T.P expirat și nu avea o poliță de asigurare obligatorie valabilă, motiv pentru care, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru abaterile rutiere comise cu amendă în cuantum de 2.755 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *