Mai multe trenuri cu refugiați din Ucraina au intrat sau urmează să intre în România, inclusiv prin vama Vicșani (clubferoviar.ro)

Site- ul clubferoviar.ro a transmis că în noaptea de joi spre vineri, la ora 00:41, a sosit în Gara de Nord din București trenul 12603, având la bord peste 1.000 de refugiați. Persoanele refugiate au fost preluate de autorități și transferate cu autobuze ale STB spre Romexpo, unde au fost cazate. Ulterior, cei 1.000, majoritatea de origine azeră, vor pleca spre Aeroportul Henri Coandă, pentru a se întoarce în țara de origine, a anunțat CFR Călători, printr-un comunicat.

Vineri, Regionala Iași a CFR SA va amenaja în stația Vicsani de la granița româno-ucrainenă între liniile 3 cale largă și 4 cale normală un peron din dale prefabricate din beton, pe o lungime de 150 m, pentru coborârea-urcarea călătorilor.

Pe tronsonul feroviar Vadu Siret (Ucraina) – Vicșani (România), CFR SA va asigura circulația trenurilor ucrainene pe ecartament larg specific infrastructurii feroviare din Ucraina, de la frontieră până la stația Vicșani, în funcție de solicitările căii ferate ucrainene (UZ), unde călătorii vor fi transbordați în trenuri ale CFR Călători pentru continuarea călătoriei.

Accesul persoanelor refugiate la bordul acestor trenuri și, de asemenea, la bordul tuturor trenurilor CFR Călători în trafic intern este gratuit. În sfârșit, refugiații vor intra în țară cu trenul, și nu pe cale rutieră, ca până acum. Un semnal de alarmă în acest sens a fost tras de Club Feroviar în urmă cu câteva zile.

De asemenea, pentru asigurarea transportului persoanelor refugiate pe relația Socola – Ungheni și retur, începând cu data de 4 martie 2022, Calea Ferată din Moldova (CFM) va opera suplimentar o pereche de trenuri, formate din automotoare.

Totodată, pentru asigurarea transportului a circa 1.000 de persoane refugiate de la granița cu Ucraina și până la stația Socola, CFM pune în circulație un tren suplimentar cu 11 vagoane. Trenul va ajunge în stația Socola în dimineața zilei de 4 martie 2022. Pentru preluarea persoanelor refugiate de la acest tren, CFR Călători va asigura, de asemenea, o garnitură de tren suplimentară ce va circula de la stația Cristești-Jijia la stația București Nord.

Pentru maximum de operativitate în transportul persoanelor refugiate, Ministerul Transporturilor face toate demersurile pentru buna desfășurare a circulației trenurilor prin frontierele Ungheni (CFM) – Cristești – Jijia (CFR) și Vadu Siret (UZ) – Vicșani (CFR). (Foto: clubferoviar.ro)

https://clubferoviar.ro/trenuri-cu-refugiati-din-ucraina/

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.