Mai trebuie 24 milioane de lei pentru punerea în funcțiune a Spitalului din Fălticeni. Interpelare a senatorului PSD Ioan Stan, fălticenean, președintele Organizației PSD Suceava către ministrul Sănătății

Președintele Organizației Județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis o interpelare ministrului Sănătății, Victor Sebastian Costache, privind deschiderea noului Spital municipal din Fălticeni, unitate care, nici după 30 de ani de la demararea investiției, nu a putut să fie pusă în funcțiune.

Prezentăm în cele ce urmează conținutul interpelării transmise ministrului Sănătății de senatorul PSD sucevean:

 

Spitalul municipal din Fălticeni funcționează într-o clădire veche de peste 160 de ani, aflată într-o stare precară, în pericol de prăbușire în orice moment. Spitalul răspunde nevoilor de îngrijire a peste 150.000 de prezumtivi pacienți, locuitori ai municipiului Fălticeni și ai zonelor arondate acestuia din punct de vedere sanitar.

În ultimii trei ani, municipalitatea locală, cu sprijinul ministerului de resort, a reușit să pună la dispoziția constructorilor sprijinul financiar necesar pentru finalizarea lucrărilor de construcție la noul spital municipal și dotarea nemedicală a acestuia.

Pentru ca să intre în funcțiune, noua unitate mai are nevoie doar de dotările cu aparatura medicală, în valoare de 24 de milioane de lei, bani care trebuie alocați de Ministerul Sănătății, în baza contractului cadru.

Deși licitațiile pentru aceste dotări au trecut toate etapele legale și deși contractele au fost deja semnate cu furnizorii, finanțarea necesară pentru aparatura destinată secțiilor și compartimentelor spitalului, nu a fost încă obținută. Primăria orașului Fălticeni și cadrele medicale ale spitalului au transmis documentele cadru către Ministerul Sănătății atât anul trecut, la finalul lunii octombrie, cât și în luna ianuarie, a acestui an.

Având în vedere că noua clădire a Spitalului municipal din Fălticeni îndeplinește toate standardele de funcționare, vă solicit, stimate domnule

 

Ministru, alocarea sumei de 24 de milioane de lei din bugetul Ministerului Sănătății, pentru dotarea cu aparatura tehnică medicală a spitalului și pentru inaugurarea, cât mai curând posibil a acestei unități sanitare, cu participarea Dumneavoastră.

Solicit răspunsul Dumneavoastră în scris. Vă mulțumesc.”, a transmis ministrului Sănătății în interpelarea depusă, senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *