MÂINE ÎNCEPE FESTIVALUL „BUCOVINA ROCK CASTLE”, LA CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI

Mult aşteptatul şi în acelaşi timp mult contestatul festival de muzică rock invită iubitorii acestui gen muzical, timp de trei zile, în perioada 24- 26 august a.c., la Cetatea de Scaun a Sucevei, în şanţul de apărare, pentru a se bucura de muzica trupelor de gen din ţară şi din străinătate invitate la festival.
Începând cu această ediție, organizatorii vor pune în practică un alt scop al proiectului inițial, cel de promovare a tinerelor trupe rock din România. Astfel, ”Bucovina Rock Castle” 2018 se va desfășura pe două scene: scena principală din șanțul de apărare al Cetății de Scaun, cu câte cinci concerte zilnic, susținute de trupe consacrate, între orele 19 – 23 și scena a doua, amplasată pe platoul Cetății de Scaun pe care vor evolua, cu câte trei concerte zilnic, între orele 16,30 – 19.

„Ce bine e să poţi spune pentru încă un an „Bine aţi venit la Bucovina Rock Castle!” De ce e bine? Pentru ca avem iarăși parte de trupe foarte bune şi de muzică de calitate, într-un spațiu neconvențional şi – în același timp – încărcat de istorie.
Pentru că banul public se (mai) cheltuie (şi) pe acte de cultura. Pentru că în Cetate, la Suceava, se întâlnesc mai multe generatii de ascultatori de rock.
Pentru că muzica este, în continuare, o legătura puternică între taţi, mame, fii şi fiice, frați, surori sau simpli necunoscuți.
Pentru că e nevoie de un festival rock cu continuitate şi tradiție în Bucovina şi Moldova.
Pentru că avem cu toții oportunitatea să ne lărgim orizontul muzical.
Pentru că voi şi cu noi, împreună.
Pentru că la ediția cu numărul 10 vom putea spune, cu toții: „am fost aici de la început!”
Festivalul Bucovina Rock Castle vă așteaptă! Voi îl așteptați? Răspundeți prin prezenţă, între 24 şi 26 august, în Cetatea Sucevei!”, este mesajul transmis de către organizatori.

Amintim că, luni 20 august, în şedinţa Consiliului Judeţean Suceava, doi cetățeni, unul din Suceava – Ionel Butnariu, celălalt din Câmpulung Moldovenesc – Cătălin Moldovan, la care s-a alăturat ulterior și un al treilea, care s-au declarat apărători ai tradițiilor și valorilor creștine, au cerut în mod imperativ ”anularea concertului ”Bucovina Rock Castle” de la Cetatea de Scaun – Suceava, 24-26 august 2018”.
Opinia contestatarilor (document semnat de cinci persoane, inclusiv cei doi mai sus pomeniți), în care „sucevenii, nici cei tineri și nici cei mai în vârstă nu iubesc muzica rock nici în procent de 0,01%, iar cei care profanează șanțul cetății sunt aduși cu autocarele din afara județului, transportul acestora fiind plătit de fundații, probabil cele care fac parte din ”organizațiile progresiste-ateiste- sorosiste” a stârnit un val de comentarii care mai de care mai acide, sau haioase, unele pro contestatari.

Vom urmări acu atenţie evoluţia evenimentelor în contextul în care contestatarii au mai arătat că ”ne vom organiza pe rețelele de socializare mii de suceveni creștini, pentru ca între 24 -26 august 2018 să fim aproximativ 5.000 de creștini la Cetatea de Scaun, cu pancarte, pentru a împiedica acest eveniment de care ne este lehamite”.
Până atunci VREME BUNĂ, ROCK ON & PEACE!!!

Please follow and like us:

2 comentarii la „MÂINE ÎNCEPE FESTIVALUL „BUCOVINA ROCK CASTLE”, LA CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI

  • 23 august 2018 la 12:57
    Legătură permanentă

    „Mult așteptatul„și,cu semnul egalității „..mult contestatul”,ceea ce ne face să asta,adică nici mai mult nici mai puțin decât să mergem să vedem,nu? Deoarece,nu-i așa,cf.afiș: „… Pentru că banul public se (mai) cheltuie (şi) pe acte de cultura…” (!!!)
    Care sunt instrumentele de cuantificare care ar justifica punerea semnului egalității?
    Dar ,ca să n-o mai lungim,cel puțin pentru moment,cel mai probabil constestatarii acestui cinic și dezgustător act de incultură și de ofensă adusă unor simboluri ale istoriei naționale vor trebui să-i lase pe domnii Butanriu și Moldovanu să-și facă rugăciunile la scaunul domniei lui Flutur iar ei să dezvolte o inițiativă cetățenească spre cele legale,cu materialul zdrobitor al clientului,oferit de atâția ani. Ceea ce ar presupune indicarea intr-un document adresat procuraturii a tuturor încalcărilor legii,aducerea lor la cunoștința publicului prin mijloace adecvate și legale precum și evidențierea aportului individual al protagoniștilor.
    Deocamdată,scăpat ușor cu acest simulacru de protest persiflat de anumiți țuțeri care se fac a confunda nota cu menu-ul,autorul parangheliei ,care știe că mai importanți sunt banii CJ decât obrazul aceluiași CJ,face pe sus scrofa în popușoi,nu se poate coborî dumnealui,martir al rockului încă de pe vremea tezelor de la Neptun, la nivelul unor amatori naivi…
    Am zis „sus scrofa” ca să nu cobor nivelul discuției,deoarece aceasta este denumirea științifică a porcului,domestic sau mistreț,și nu se face,doar este vorba despre cultura șanțului cetății și de toate cele ale mațului gros,ca aspecte colaterale ale actului de cultură ”…în Bucovina și Moldova…”
    Insă eu am o speranță că va răsări soarele și pe ulița noastră…

    Răspunde
  • 24 august 2018 la 9:05
    Legătură permanentă

    He-he! Ar fi bine ca soarele sa nu rasara imediat dupa noptile de spectacol, că dospeste în șant producția muzicala și da pesta în cetățenii, fără deosebire de orizont muzical și lărgime a acestuia! Poate ca da Dzeu ploi si se spala infectia de pe ulita noastra.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *