MÂINE ÎNCEPE SESIUNEA DE TOAMNĂ A BACALAUREATULUI. 1501 ELEVI SUCEVENI S-AU ÎNSCRIS LA EXAMEN

Mâine 20 august, începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, cu proba la Limba şi Literatura Română.
În ziua următoare,  pe 21 august, va fi proba la Limba și Literatura maternă, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației Naționale.
Proba obligatorie de profil va avea loc pe 22 august, iar ultima probă este cea la alegere şi este susţinută pe 23 august.
Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 – 20:00. În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

În județul Suceava s-au înscris pentru sesiunea de toamnă un număr der 1501 elevi. Dintre aceștia, vor susține mâine proba la  Limba și Literatura Română 675 de elevi, alți 826 de elevi au susținut această probă în sesiunile anterioare și au solicitat recunoașterea acesteia.  La noi în județ sunt organizate pentru această sesiune a examenului de bacalaureat un număr de patru centre de examen: Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului, care va avea o subcomisie la Colegiul Silvic Bucovina – Câmpulung Moldovenesc, Colegiul “Andronic Motrescu” Rădăuţi, cu o subcomisie la Liceul Tehnologic “Ion Nistor” din Vicovu de Sus, Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, cu o subcomisie la Colegiul “Vasile Lovinescu” Fălticeni.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *