Majorarea la 448 de lei a prețului gigacaloriei în Suceava, va fi decisă în ședință extraordinară a CL, luni 15 octombrie, săptămâna viitoare

Pe data de 15 octombrie, luni săptămâna viitoare, este programată o ședință extraordinară a Consiliului local municipal Suceava, în care cadru se va dezbate proiectul de hotărâre inițiat de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, privind stabilirea prețului la gigacalorie pentru abonații la sistemul centralizat de termoficare din municipiul reședință de județ.

Ion Lungu a anunțat că prețul propus va fi de 448 de lei pentru o gigacalorie, fără TVA, populația urmând să achite în continuare 240 de lei pentru gigacalorie, diferența urmând să fie plătită din bugetul public al municipiului. Se are în vedere ca de la începutul anului viitor, după reducerea TVA, prețul gigacaloriei în municipiul Suceava să fie de 395 de lei.

Primarul Ion Lungu a mai arătat că noul preț al gigacaloriei va intra în vigoare începând cu data de 1 noiembrie a.c., când contractul pe 5 ani cu Bioenergy, producătorul de energie termică pentru Suceava  se va termina.

Lungu a mai arătat că în aceeași ședință de Consiliu local din 15 octombrie se va solicita aprobarea deliberativului municipal pentru angajarea unui împrumut de 10 milioane de lei, prin Trezorerie, care să acopere cuantumul subvenției la energia termică pentru iarna care va veni, pentru sucevenii care sunt încă racordați la sistemul centralizat de termoficare.  El a explicat  că nu este o altă variantă, pentru că bugetul municipal a înregistrat anul acesta un deficit de 7 milioane de euro, rezultat din reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%.

De menționat că cei trei consilieri ALDE din deliberativul municipal au anunțat că nu vor vota proiectul de hotărâre privind majorarea prețului la gigacalorie, astfel încât majoritatea PNL – PMP  va trebui să se concentreze pe subiect, fiindcă altcumva blocajul pe termie în municipiul Suceava bate la ușă, la fel ca și sezonul rece.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *