Majorări “minime” ale tarifelor de vizitare la Muzeul Bucovinei, în 2020. Liber la fotografii – taxa foto eliminată

Consiliul Judeţean Suceava a publicat spre dezbatere publică  „Proiectul de hotărâre privind aprobarea nivelului taxelor şi tarifelor de competenţa Consiliului Judeţean Suceava”, pentru anul 2020, pentru instituţiile din subordine.

Până la data de 29 octombrie 2019, sucevenii pot veni cu propuneri, sugestii, opinii, cu valoare de recomandăare, la Compartimentul evidenţa lucrărilor consiliului judeţean, CJ Suceava, strada Ştefan cel Mare nr. 36, camera 313.

Dacă la unele instituţii taxele rămân neschimbate, la Muzeul Bucovinei se vor majora  tarifele de vizitare la câteva dintre obiectivele Muzeului Bucovinei.

Astfel, chiar dacă în referatul care însoţeşte proiectul se prezintă că s-a propus introducerea unei taxe de vizitare pentru pensionari, la care cuantumul este jumătate din preţul pentru adulţi, putem spune că aici se revizuieşte, dar nu  se schimbă nimic,  întrucât şi anul trecut exista în hotârârea consiliului judeţean aprobat „Reducere 50% pentru pensionari”.

Majorarea cea mai „mare” se face la Cetatea de Scaun a Sucevei, la care pretul propus pentru adulţi  este de 16 lei de la 12 lei în anul 2019, iar pentru elevi şi studenţi de 4 lei de la 3 lei în anul 2019.

Alte majorări sunt  în cuantum de cel mult 2 lei sau 0,50 lei/bilet. Şi implict vor creşte tarifele la biletele unice, dar şi aici cu maxim 4 lei la adulţi.

Dacă sucevenii aruncă un ochi în curtea vecinilor din judeţul Neamţ vor vedea că tarifele de vizitare la Cetatea Neamţului sunt duble faţă de Suceava încă din anul 2019.

Din anul 2020, Muzeul Bucovinei propune eliminarea taxei foto pentru vizitatori. Propunerea vine în contextul în care vizitatorul are o multitudine de posibilităţi de a surprinde imagini sau spoturi video, din obiectivele pe care le vizitează, cu diferite tipuri de aparate performante (unele mai performante decât aparatele foto uzuale), postarea acestora pe reţelele de socializare fiind un beneficiu pentru muzeu, contribuind la promovarea obiectivelor Muzeului Bucovinei. 

De asemenea, în proiectul suspus dezbaterii de Consiliul Judeţean Suceava se regăsesc şi propuneri de majorarea ale taxelor pentru atelierele de educaţie muzeală pentru copii şi adulţi, de la 10 lei de participant la 15 lei, respectiv de la 70 lei la 90 lei pentru adulţi, justificarea fiind foarte probabil legată de evoluţia preţurilor la consumabile şi serviciile necesare desfăşurării acestora.

Pentru cei interesaţi de toate taxele şi tarifele instituţiilor din subordinea CJ Suceava, inclusiv cele ale Spitalului judeţean Suceava, proiectul poate fi consultat aici: http://www.cjsuceava.ro/2019/proiecte_supuse_dezbaterii_publice/23541.pdf

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.