MAJORITATEA CONTRACTELOR FINANȚATE PRIN PNDL, PENTRU SUCEAVA, AU FOST ÎNCHEIATE ÎN PRIMĂVARA ACESTUI AN

Subsecretarul de stat Cristian Șologon a răspuns pe pagina sa de socializare afirmațiilor făcute de deputatul Pro România, Ioan Cătălin Nechifor privind slaba implementare a proiectelor din Programul Național de Dezvoltare Locală în județul Suceava:

Văd că se aruncă în spațiu public de către foşti colegi tot felul de informații, tot felul de cifre legate de implementarea proiectelor din Programul Național de Dezvoltare Locală, în județul Suceava, program gestionat de ministerul unde îmi desfășor activitatea.
Am să incerc să fiu extrem de exact cu cifre ca sa nu existe vreo suspiciune ca aș fi evaziv.
Prima etapă a Programului Național de Dezvoltare Locală a demarat în 2015, iar județul Suceava a avut 216 proiecte in valoare totală de 535.959.808,16 lei. Până la această dată s-au decontat 251.525.817,78 adică 47% la o medie națională de 53%.
În ce privește Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, pentru județul Suceava alocarea bugetară a fost de 928.525.098,93 lei noi cea mai mare sumă alocată unui județ, pentru un număr de 252 proiecte. In urma procedurilor de verificare a documentațiilor tehnico-economice ale obiectivelor de investiţii s-au semnat un număr 249 de contracte de finanțare, valoarea lor totală fiind 854.033.588,63.
Trei din obiectivele de investiții declarate eligibile inițial au fost acceptate la finanțare pe fonduri europene prin AFIR și au renunțat la finanțarea de la MDRAP.
Diferența dintre suma alocată inițial și cea de după semnarea contractelor precum și cea rezultată din economiile de după licitațiile din proiecte vor finanța proiecte depuse și declarate eligibile dar fără finanțare tot din județul Suceava.
Până în acest moment la PNDL 2, pentru județul Suceava, au fost decontate 4.904.653,63 lei, adică 0,57%, media națională fiind undeva la 2%. Acest lucru e foarte normal deoarece si cel mai probabil din momentul încheierii contractului fiecare primar a demarat procedura de licitație pentru proiectarea si execuția lucrărilor, procedură care după cum știu cei care au mai lucrat în administrație durează în medie 6 luni. (Cristian ȘOLOGON)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *