CulturalEvenimente

”Mama fetiței din flori”, un nou roman al scriitorului Mircea Aanei

A văzut lumina tiparului un nou roman al scriitorului Mircea Aanei: ”Mama fetiței din flori”.

O carte   încărcată  de sensibilitate, așa cum ne-a obișnuit talentatul scriitor de la Putna, cu rădăcini la Dolhești, autor al mai multor volume de proză, dar și de poezie. De altfel, Mircea Aanei este o  prezență remarcabilă în spațiul literar sucevean de câteva bune decenii.

Dacă la începutul carierei sale, poezia a fost cea care l-a adus pe autor în atenția iubitorilor de literatură, primele două volume publicate fiind dedicate muzei lirice, următoarele cărți ieșite de sub tipar au fost mai ales romane,  străbătute totuși de același  filon liric, definitoriu pentru arta autorului. Dragostea în toate avatarurile sale,  împărtășită, dar de multe ori nu, creatoare de conflicte sufletești fără leac și rareori aducătoare de mângâiere, este tema predilectă a cărților de proză ale lui Mircea Aanei.

O dramă pornită dintr-o rătăcire sentimentală adolescentină, pe care eroina romanului a purtat-o în suflet întreaga viață,  așezată pe canavaua cărții ”Mama fetiței din flori”,  a trasat adânc făgașul unei vieți înspre sau dinspre care  se întind conexiuni complexe, cu personaje ce au zăgăzuit în timp un destin care ar fi putut să fie altul. Ce se alege la urmă dintr-o viață trăită sub zbatere continuă? Doar o poveste tristă? Poate și  un pic de frumusețe, pe ici pe colo, dacă fericire nu este cu putință? Cine știe…

Prefațat de Mihaela Grădinariu, cel mai nou roman al scriitorului Mircea Aanei, care va fi lansat în aceste zile în cadrul Festivalului Național de Literatură ”Rezonanțe Udeștene”, așteaptă să se deschidă sub ochii cititorilor!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *