MANAGEMENT ANTICORUPȚIE LA SPITALUL JUDEȚEAN SUCEAVA

Managerul Spitalului Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Rîmbu, a prezentat azi într-o conferință de presă un proiect ce vizează implementarea în unitatea spitalicească suceveană a unui Sistem de management anti-mită/corupție.

Vasile Rîmbu a arătat că Spitalul de Urgență Suceava a fost implicat în ultimii ani de câteva ori în cercetări penale referitoare la fenomene de corupție sau s-a confruntat cu fenomene cu risc de corupție sau care pot fi percepute ca atare. El a dat ca exemplu scandalul dezinfectanților Hexifarma, anchetele referitoare la implicarea unor angajați ai spitalului în eliberarea unor documente medicale neconforme cu situația de fapt, folosite la pensionări ilegale, acuzații referitoare la primirea de bani sau alte foloase pentru servicii medicale sau nemedicale. ”Unele s-au finalizat cu trimiteri în judecată și condamnări, altele sunt încă investigate, iar o parte țin doar de folclorul urban și de perpetuarea unor legende legate de șpaga obligatorie în spital. Pentru a elimina astfel de practici, conducerea spitalului a decis să înceapă implementarea sistemului de management anticorupție, fiind probabil primul spital public din România care a demarat introducerea primului standard internațional cu un asemenea obiectiv, respectiv ISO 37001: 2016”, a declarat managerul principalei instituții spitalicești din județul Suceava.

Vasile Rîmbu a explicat că este vorba despre un set de măsuri, parte dintre acestea fiind deja aplicate în spital, menite să reducă practicile incorecte. Sunt vizate nu doar comportamentele care se referă la bani dați în plic sau strecurați în buzunarul personalului din spital, ci și raporturile dintre medicii prescriptori și furnizorii de medicamente, cadourile, ”ospitalitatea”, donațiile și serviciile similare, angajările precum și achizițiile pe care le face unitatea medicală.

Managerul Vasile Rîmbu a spus că, o dată cu instituirea managementului anti-mită, cei care intră în spital vor fi informați la fiecare pas că în această unitate medicală nu se acceptă mita, precum și asupra instrumentelor pe care le au la dispoziție în czaul în care li se cere sau li se dă de înțeles că ar trebui să ”dea ceva”. ”Implementarea standardului anti-mită cu siguranță nu va eradica fenomenul de corupție, dar este o garanție ridicată a unui comportament etic. Certificarea este o garanție a eforturilor depuse de spital pentru a combate faptele de dare și luare de mită”, a mai arătat managerul Rîmbu.

Printre procedurile prevăzute în cadrul acestui proiect de management anticorupție, se numără auditul pentru evaluarea riscului de corupție, operațiunile necesare pentru minimizarea riscurilor de mită, implementarea de mijloace de control financiare, comerciale sau contractuale, inițierea de proceduri de raportare (inclusiv confidențiale), monitorizare, semnalarea preocupărilor incorecte, investigare, audituri și acțiuni corective.
Standardul ISO ce urmează a fi aplicat la Spitalul Județean include și cursuri de pregătire pentru personal, efectuarea de evaluări periodice privind riscul de luare și dare de mită, verificarea antecedentelor referitor la partenerii contractuali, la personal sau la proiecte.

”Sistemul de management anticorupție ajută spitalul să evite sau să diminueze costurile, riscurile și pagubele implicării în corupție, să promoveze încrederea și să-și îmbunătățească reputația. Conformitatea cu cerințele standardului evident că nu poate să dea asigurări că nu a avut loc sau că nu va avea loc vreun act de corupție deoarece eliminarea completă a riscului nu este posibilă. Dar respectarea acestora poate ajuta spitalul să implementeze măsuri rezonabile pentru a preveni, a detecta și a lupta împotriva corupției”, a concluzionat managerul Vasile Rîmbu, dânsul acceptând că parcurgerea etapelor până la obținerea certificării vor putea dura între 12 și 24 de luni. El mizează și pe schimbul de generații, medicii tineri fiind mai dispuși să se încumete la această provocare. Mai mult, creșterile de salarii din sistemul de sănătate, care a apropiat retribuirea angajaților de cea practicată în spațiul european, ar constitui bune premise pentru implementarea la Spitalul Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” al acestui standard internațional anticorupție, stabilit prin ISO 37001:2016.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *