ActualitateSanatate

Managerul Spitalului Județean, dr. Alexandru Calancea, desemnat coordonator pentru activitatea unităților de sănătate din județ, pentru ținerea sub control a pandemiei coronavirus

Doctorul Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost desemnat în ședința de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență  coordonator pentru activitatea unităților de sănătate din județ, a anunțat astăzi  prefectul Alexandru Moldovan, într-o conferință de presă. Această decizie a fost luată cu scopul ca măsurile care vizează ținerea sub control a pandemiei Covid – 19 dar și a tuturor celorlalte activități spitalicești și nu numai, din domeniul sănătății să fie coordonate integrat. 

În județul Suceava au fost cooptate ca spitale suport Covid 19 cele din  Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului și Siret, care vor asigura alături de spitalele din Suceava și Rădăuți gestionarea cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Managerul Spitalului Județean, dr. Alexandru Calancea a precizat că responsabilitatea pe care și-a asumat-o nu înseamnă înființarea unui dispecerat pentru gestionarea problemelor cu care se confruntă spitalele din județ, va fi o misiune dificilă dar benefică pentru activitatea medicală, pe care el și-a asumat-o. Se dorește crearea unei echipe formată din reprezentanți au tuturor instituțiilor implicate, de la medici de familie la Serviciul de Ambulanță, manageri ai spitalelor, DSP, medici specialiști de la Urgențe și ATI, pentru a se menține ordinea ân sistemul sanitar din județul Suceava. Prin coordonarea unitară prefigurată, se dorește menținerea capacității unităților medicale din județ de a trata toate afecțiunile, covid sau non – covid și nu în ultimul rând, tratarea tuturor urgențelor chirurgicale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *