Mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile pe numele lui Tiberius Vatamaniuc, emis de Judecătoria Rădăuți

Judecătoria Rădăuți a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți și a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, începând de la data punerii în executare a mandatului de arestare a lui Tiberius Gheorghe Vatamaniuc, pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe,  faptă prev. de art. 336 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 din Codul penal.

Magistrații de la Judecătoria Rădăuți au dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Tiberius Gheorghe Vatamaniuc.

Sentința poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. Sentința a fost pronunțată în camera de consiliu, în această după amiază, la ora 14.50, în absența inculpatului.

 

Tiberius Vatamaniuc, bărbatul din Sucevița cunoscut ca activist de mediu, a fost implicat într-o suită de evenimente care a dus la decesul unui om într-un accident de circulație și la rănirea gravă a altuia, în noaptea de luni, 26 aprilie.

El ar fi trebuit să se prezinte la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți unde  trebuia să explice de ce a plecat în urmărirea celor care l-au agresat în noaptea zilei de luni, 26 aprilie, cu mașina proprie, deși era în stare avansată de ebrietate, cu o alcoolemie de aproape 2 la mie.

Tiberius Vatamaniuc a preferat să plece de acasă, deși era așteptat pentru audieri de procurorii rădăuțeni. Un polițist a luat legătura cu el și a aflat că Vatamaniuc s-ar fi dus să se opereze la o clinică privată din  Ardeal, pentru refacerea piramidei nazale, ruptă în conflictul dinaintea accidentului, cel din curtea sa,  când a fost lovit de Dionisie Rotar.

Între timp, au apărut noi informații în spațiul public, care detaliază o parte din cele întâmplate în dramatica noapte de luni spre marți,  când, după un accident tragic,  Adrian Ilie Mihalescu și-a pierdut  viața iar Dionisie Rotar se află în continuare în stare foarte gravă la Spitalul Județean Suceava. Ultimele vești de la Spital sunt dătătoare de speranță pentru familia lui Dionisie Rotar, acesta revenindu-și încet din punct de vedere neurologic iar traumatismele toracice sunt în curs de vindecare.

Dionisie Rotar este martorul cheie în acest dosar, pentru accidentul s-a petrecut în noaptea aceea la ieșirea din Sucevița către Marginea fiind deschis un alt dosar pentru omor din culpă, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Reamintim că în niște postări pe pagina proprie de socializare Tiberius Vatamaniuc a insistat pe nevinovăția sa, considerându-se victimă și declarându-se colaborator cu polițiștii care au investigat cazul. Dar ancheta demarată îi contrazice afirmațiile.   

O patrulă de poliție aflată în zonă, a fost martoră la deplasarea mașinilor conduse de Dionisie Rotar și Tiberius Vatamaniuc pe drumul dinspre Sucevița către Marginea. Polițiștii au încercat să le oprească, folosind semnalele luminoase și sonore, au plecat în urmărirea lor. Pentru că viteza cu care se deplasau cele două automobile era mult peste puterea mașinii polițiștilor (acul kilometrajului de la BMW-ul condus de Dionisie Rotar s-a blocat la 205 kilometri pe oră, după ce s-a prăbușit în albia pârâului Sucevița), echipajul s-a oprit atunci când a găsit pe marginea drumului mașina lui Tiberiu Vatamaniuc, izbită în poarta unei gospodării.

Dinăuntru a ieșit Vatamaniuc care, la vederea polițiștilor, a luat-o la fugă. A  fost prins după 50 de metri și identificat.  Pentru că mirosea a alcool, i s-a cerut să accepte testarea alcooltest. A refuzat dar a cerut să fie transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice, polițiștii ducându-l la spital, unde i-au fost recoltate probele, care în cele din urmă au stabilit că bărbatul avea o concentrație alcoolică de 1,97 la mie în sânge.

Nu s-a luat nicio măsură împotriva sa, a fost lăsat să plece din spitalul de la Rădăuți, Vatamaniuc a ajuns la Spitalul Suceava, pentru  îngrijirea nasului lovit în incidentul din curtea sa, a refuzat internarea, s-a întors acasă și a postat pe pagina sa de internet o suită de declarații prin care a dorit să se dezvinovățească și să garanteze dorința sa de a colabora cu organele de anchetă pentru a se face lumină în acest caz dramatic.  

După aceea, s-a făcut nevăzut.

Dosarul în care este cercetat vizează deocamdată conducerea sub influența alcoolului, în condițiile în care Tiberius Vatamaniuc este recidivist la infracțiuni rutiere.

 

  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.