Manifestare emoționantă la Putna, de ziua Marii Uniri. 100 de făclii au fost aprinse din candela ce veghează mormântul Marelui Ștefan, coborând în procesiune deosebită pe drumul Putnei

100 de torțe aprinse din candela ce veghează mormântul Sfântului voievod Ștefan cel Mare, au pornit aseară pe drumul Putnei de la Mănăstire și până la Casa de Cultură a comunei într-o procesiune emoționată. Purtătorii de torțe au fost oameni ai satului, tineri și mai puțini tineri care au celebrat în acest fel împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. Starețul Mănăstirii Putna, părintele arhimandrit Melchisedec a fost cel care a oferit lumină din candela Sfântului Ștefan cel Mare și a însoțit procesiunea, până la Casa de Cultură, alături de primarul comunei, Gheorghe Coroamă dar și de viceprimarii orașului francez Montmorillon, cu care Putna este înfrățită, Francoise Gayot și Richard Dardillac. Pe tot parcursul traseului luminat de torțe au fost intonate cântece patriotice.

În fața Casei de Cultură după numărătoarea inversă la care a dat tonul primarul Gheorghe Coroamă și sutele de voci ai celor prezenți au participat, au fost aprinse luminițele în Bradul de Crăciun. Au urmat alocuțiunile emoționante ale primarului comunei, a părintelui Stareț Melchisedec al Mănăstirii Putna precum și a viceprimarului orașului Montmorillon, Richard Dardillac .

A urmat, în sala Casei de Cultură un spectacol susținut de artistele Maria Gheorghiu, Alexandra Dan precum și de 100 de fii ai Putnei. ”Așa a sărbătorit Putna 1 Decembrie! Felicitări tuturor celor care au contribuit la clipele de neuitat: Primăria Putna, Mănăstirea Putna, oaspeții din Montmorillon, Maria Gheorghiu, Alexandra Diana Dan, Ansamblul Fiii Putnei coordonat de părintele profesor Negrea Bogdan! Mulțumiri tuturor participanților!”, a transmis directorul Școlii gimnaziale ”Mitropolit Iacob Putneanul” din Putna, Ciprian Florentin Crețan.

Sursa foto: Ciprian Florentin Crețan. Mulțumim.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.