MANUALELE, RELE SAU BUNE, N-AU AJUNS NICI JUMĂTATE LA ȘCOLILE DIN SUCEAVA, CU O ZI DE LUCRU ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA NOULUI AN ȘCOLAR

În ședința Colegiului prefectural de astăzi, inspectorul general al IȘJ Suceava Gheorghe Lazăr a prezentat o situație privind felul în care unitățile de învățământ preuniversitar din județul Suceava sunt pregătite pentru începerea noului an de învățământ din punct de vedere al manualelor școlare. El a precizat că  în urma inițierii procesului de reformă a sistemului, în urmă cu 6 ani, s-au schimbat programele școlare, apărând manuale noi, câte o clasă în fiecare an școlar. Pentru aceste clase cu manuale noi s-a făcut comandă pe ”situl (?!, n.r.) MEN – aplicația web SNMS (Selectarea Necesarului de Manuale Scolare).”

Astfel, comanda de manuale pentru clasa I-a s-a realizat în conformitate cu întreg efectivul de elevi,  pentru clasele a II-a – a IV-a nu a putut depăși 20% din efectiv, iar pentru clasele a V-a s-a încadrat în 15% din efectivul de elevi.

În raportul șefului IȘJ  Suceava se mai arată că pentru clasele VII-XII procesul de completare a stocurilor de manuale prin retipăriri a fost realizat prin intermediul IŞJ, care a avut alocată în acest scop suma de 444 864 lei. Suma a fost defalcată pe școli, proporțional cu numărul de elevi din fiecare unitate școlară. Comenzile școlilor au fost centralizate de IŞJ.

Manualele pentru clasa a VI-a au fost selectate și editate în conformitate cu Legea manualului școlar. Comenzile au fost realizate de către fiecare unitate școlară la efectivul de elevi (5 748 în total – inclusiv manualul pentru profesori), pe site-ul MEN-SNMS. IŞJ a validat comenzile școlilor. Comenzile s-au realizat începând cu luna iunie, pe măsură ce manualele au fost tipărite.

În acest moment au fost comandate toate manualele care s-au tipărit și au fost/vor fi distribuite în școli 75% din comenzi, datele fiind cele centralizate în data de 1 septembrie a.c.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *