Maraton de vaccinare anticovid la Colegiul Național Ștefan cel Mare, anunțat de primarul Ion Lungu. 28,35% procentul de vaccinare în municipiul reședință de județ

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat astăzi, în prima conferință de presă organizată la sediul Primăriei că în perioada 3.05 – 10.05 s-au folosit 4751 de doze de vaccin anticovid în municipiul Suceava.

El a reamintit că începând de săptămâna trecută, la Shopping City s-a deschis un centru de vaccinare Drive Through la care s-au vaccinat până astăzi 630 de persoane.

”Ne-am fi dorit mai mult dar e bine și așa. De la debutul campaniei de vaccinare s-au folosit în municipiul Suceava 46.846 doze, din care 20.553 de persoane au făcut rapelul. În municipiul Suceava, procentul de vaccinare este de 28,35% și ne dorim ca până la sfârșitul lunii iunie să avem 50% vaccinați în municipiul Suceava, pentru a putea beneficia din plin de aceste măsuri de relaxare pe care le anunță guvernul”, a declarat primarul Ion Lungu.

El a mai anunțat că începând de astăzi, la centrul de vaccinare de la Iulius Mall se va folosi vaccinul Johnson&Johnson. În week-endul următor, de pe data de 14 până pe 16 mai de vineri la ora 8 dimineață până duminică la ora 20.00 va fi organizat un maraton de vaccinare la Colegiul Național Ștefan cel Mare. ”Au fost și alte variante, precum esplanada Casei de Cultură, dar DSP nu a fost de acord. Centrul de vaccinare de la Colegiul Ștefan cel Mare este oarecum separat de școală. Sunt pregătite cadre medicale și pe timp de noapte, fac un apel la suceveni să vină să se vaccineze în număr cât mai mare. Nu este necesară programarea. Vaccinarea se poate face pe baza cărții de identitate”, a explicat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *