Mopan Suceava
Actualitate

Mărginean de 23 de ani, fără permis, reținut pentru furtul unei mașini dintr-un service auto

La data de 04.02.2024, ora 09.24, patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a fost sesizată de către un bărbat din comuna Marginea cu privire la faptul că un autoturism a fost sustras de către persoane necunoscute.

Din verificările efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că la data de 02.02.2024, un bărbat din comuna Sucevița, jud. Suceava și-a adus autoturismul la reparat la un service auto din comuna Marginea. Autoturismul a fost lăsat în spatele casei, iar cheia autoturismului a fost introdusă într-un sertar din interiorul atelierului auto.

În noaptea dintre 03/04.02.2024, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în clădirea atelierului auto, au luat cheia autoturismului și au sustras autoturismul. Valoarea autoturismului sustras a fost estimată de către persoana vătămată la suma de 2.500 euro.

In urma investigațiilor efectuate și a informațiilor obținute de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Marginea, autoturismul sustras a fost identificat la o distanță de aproximativ 500 de metri de locul din care a fost sustras, fiind abandonat.

De asemenea, s-a procedat la identificarea bărbatului bănuit de comiterea faptei, respectiv un tânăr 23 de ani care locuiește în vecinătatea locului producerii evenimentului, acesta recunoscând în fața lucrătorilor de poliție cele întâmplate și precizând că, la data de 03.02.2024, în jurul orei 22.30 a sustras autoturismul pe care, în scurt timp, l-a abandonat pe o stradă din comuna. Marginea din cauza unor defecțiuni mecanice. Acesta a precizat faptul că a mai încercat să sustragă și un alt autoturism, însă nu a reușit, deoarece și acesta prezenta defecțiuni mecanice.

Totodată, din verificări a reieșit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.

S-a dispus continuarea urmăririi penale față de bărbatul de 23 de ani pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, tentativă la furt calificat și conducera unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul de 23 ani se află sub efectul măsurii preventive a controlului judiciar în urma ordonanței procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

În urma probatoriului administrat, în baza ordonanței de reținere emisă de organul de cercetare penală din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea, s-a dispus reținerea bărbatului de 23 pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă – IPJ Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *