Marian Andronache, ales președinte al Ligii Aleșilor Locali PMP, la nivel național

Președintele PMP Suceava, Marian Andronache, a fost ales președinte al Ligii Aleșilor Locali din cadrul Partidului Mișcarea Populară la nivel național.

Peste 1200 de aleşi locali PMP, au fost prezenți ieri în Palatul Parlamentului pentru a participa la  mai amplu eveniment organizat de PMP de la înfiinţare până în prezent.

Candidat la funcţia de preşedinte al Ligii a fost consilierul judeţean şi preşedintele al PMP Suceava, Marian Andronache, care are o  experienţă de peste 20 de ani în administraţia publică locală.

Acesta a fost în perioada 2016 – 2020 viceprimar al Municipiului Suceava, acum deținând funcția de  șef al Serviciului Domeniu Public din cadrul Primăriei Suceava. A candidat la alegerile din 2020 pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, obținând voturile multor suceveni. La nivel de județ, PMP Suceava a obținut la alegerile locale de acum doi ani, dar și la cele generale, cele mai bune procente la nivel național.

Titlul moţiunii pe care a prezentat-o și care s-a dovedit câștigătoare, este “Administraţia, mai aproape de cetăţean”,  aceasta propunând o strategie coerentă de dezvoltare a comunităţilor locale şi de susţinere a românilor în contextul crizelor multiple suprapuse: economică, energetică, socială, demografică şi de leadership politic.

PMP consideră că este nevoie de o schimbare radicală de raportare la administraţiile publice locale prin descentralizarea proceselor decizionale şi a resurselor, dar şi prin încurajarea cetăţenilor să se implice în mecanismele administrative – decizionale de la nivel local. Liga Aleşilor Locali de astăzi este primul pas în acest sens, se arată într-un mesaj al președintelui PMP Suceava, Marian Andronache.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *