Mopan Suceava
Politica

Marian Andronache, candidat PMP la alegerile din 6 decembrie: Susțin reducerea la 300 a numărului de parlamentari!

Marian Andronache, președintele Organizației Județene PMP Suceava și candidat al acestei formațiuni politice pentru Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie readuce în discuție faptul că prin referendum, românii au votat pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari, încă din anul 2009, dar rezultatele acestuia nu au fost nici până acum puse în practică.

”Constituția prevede că referendumul este o modalitate prin care poporul își exprimă voința cu privire la probleme de interes național. Poporul și-a exprimat voința la referendumul din 2009, votat de aproape 7.800.000 români, pentru a reduce numărul de parlamentari la 300, dar voința sa este disprețuită de toată clasa politică, cu excepția PMP.

PMP a depus în Parlament două proiecte de lege pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, conform referendumului din 2009, dar am avut prea puțini parlamentari pentru a impune voința celor 7.800.000 de români.

De doi ani, proiectul PMP de reducere a numărului de Parlamentari a trecut de Senat și stă pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, la coada listei, în așa fel încât să nu ajungă niciodată în top, pentru a fi dezbătută și votată.

Niciun președinte de Cameră și niciun partid, în afară de PMP, nu a dorit să dezbată această lege. Nici măcar USR-ul care acum, în campanie au plagiat această temă și se dau de ceasul morții că-și doresc așa ceva, deși doi ani de zile nu au mișcat un deget în această privință!

Cerem fiecărui partid politic care are reprezentanți în Parlament să explice de ce se opune punerii în aplicare a referendumului. Cerem ca aceste explicații să fie date înaintea alegerilor parlamentare, din 6 decembrie 2020”, a declarat liderul PMP, Marian Andronache.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *