Marian Andronache, candidat PMP pentru Camera Deputaților: PMP a inițiat și depus în Parlament o nouă lege a sănătății, care să ajute inclusiv la construirea de noi spitale moderne

Președintele Partidului Mișcarea Populară Suceava și candidatul de pe primul loc pe lista PMP pentru Camera Deputaților, Marian Andronache, a declarat că această formațiune politică a inițiat și a depus în Parlament o nouă lege a sănătății.

Marian Andronache a declarat că România are nevoie de o nouă legislație în acest domeniu, care să ajute inclusiv la construirea de noi spitale moderne.

„Din 1990 avem la Fălticeni un spital care nu s-a terminat nici în momentul de față. Avem nevoie de acele spitale regionale. Trebuie să le construim obligatoriu. Avem fonduri europene în perioada 2021-2027, le putem folosi și trebuie să le folosim pentru construirea acestora. Cu siguranță avem nevoie de o lege nouă a sănătății, o lege care nu mai trebuie să întârzie. Noi o avem. Partidul Mișcarea Populară este pregătit și legea e depusă în Parlament, numai că e nevoie și de vot. Și asta pentru că vechea lege și sistemul nostru actual este perimat, trebuie o schimbare. Cu siguranță putem dar asta stă în ștampila pe care românul o va pune pe 6 decembrie în cabina de vot”, a declarat liderul PMP Suceava.

Marian Andronache a adăugat că PMP a lansat deja un apel către toţi liderii politici din România pentru elaborarea şi adoptarea unui Pact Naţional pentru Sănătate. El a arătat că actuala criză sanitară provocată de pandemia de coronavirus a scos în evidență slăbiciunile uriaşe ale sistemului de sănătate din România.

Andronache a declarat că acest Pactul Național pentru Sănătate va reprezenta „foaia de parcurs pe care decidenţii guvernamentali, indiferent de culoarea politică, se vor angaja să o respecte cu stricteţe, astfel încât sistemul sanitar din țara noastră să reuşească să ofere servicii de calitate cetățenilor, dar mai ales, să poată face față unor crize similare sau mai grave decât cea pe care o avem de înfruntat astăzi”. Marian Andronache a arătat că prin acest pact, PMP propune zece măsuri care ar garanta îmbunătăţirea considerabilă a sistemului sanitar din România, o speranţă de viaţă mai mare, servicii de mai bună calitate, tratamente performante, sustenabilitate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *