Marian Andronache: „Ne aşteaptă o perioadă de instabilitate politică şi posibilul început al unei crize economice. Efectele moţiunii de cenzură sunt foarte proaste.”

Președintele PMP Suceava, vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară Marian Andronache, a transmis un comunicat de presă în contextul adoptării în Parlament a moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Liderul Partidului Mișcarea Populară a spus că România merită oameni politici loiali intereselor românilor. Și, în mod cert, românii meritau să își aleagă primarii în 2 tururi de scrutin. PSD, Ponta, UDMR et. co au îngropat definitiv revenirea la 2 tururi de scrutin. Primarii fără voturi, dar care adună voturi pentru baroni au fost salvați. Ne aşteaptă o perioadă de instabilitate politică şi posibilul început al unei crize economice. Peste toate, un circ politic continuu.

Efectele moţiunii de cenzură sunt foarte proaste:

1. Nu vom avea alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Practic, pentru a-şi atinge obiectivul anticipatelor, liberalii au făcut această concesie baronilor locali ai PSD.

2. Există posibilitatea prăbuşirii rating-ului de ţară al României. Vor creşte costurile cu împrumuturile pentru finanţarea deficitului bugetar. Va exista o presiune asupra monedei naţionale.

3. Puterea Executivă va fi abulică. Cu instituţii blocate, nu se vor lua deciziile necesare privind corecţiile bugetare atât de importante care trebuie făcute.

4. Iarăşi ne facem de râs în plan extern. Liderii europeni se întreabă ce se întâmplă în România. Putem să ne luăm gândul de la Schengen sau renunţarea la MCV. Guvernul nu va mai avea aceeaşi forţă în negocierea alocărilor bugetare pentru România în exerciţiul 2021 – 2027 al UE.

5. Tensiunea politică va creşte considerabil şi va alimenta problemele sociale. În loc să discutăm despre un proiect de ţară unitar, bătălia se va ascuţi şi mai tare, iar românii vor rămâne divizaţi.

6. Se blochează alianţele pentru primării, pentru că niciun partid nu va mai fi dispus să facă sacrificii cât timp parlamentarele şi localele vor fi suprapuse sau apropiate.

 

Drumul înainte cel mai corect ar putea fi reprezentat de un nou Guvern cu o durată de viaţă clar delimitată şi cu mandatul organizării alegerilor parlamentare. Mingea este în terenul Preşedintelui legitim şi clar ales în urmă cu câteva luni. Importantă este celeritatea – să decidă ce trebuie făcut şi s-o facă repede, a declarat în comunicatul de presă transmis Marian Andronache.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *