Marian Andronache: PMP a fost partidul care a inițiat legea pentru construcția Autostrăzii Nordului

Liderul PMP Suceava, Marian Andronache, candidat primul pe listă  pentru Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie 2020,  a declarat că dezvoltarea infrastructurii din România reprezintă unul din punctele principale din programul de guvernare prezentat de acest partid.

Marian Andronache se află pe primul loc pe lista PMP Suceava pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din data de 6 noiembrie 2020. Andronache a arătat că dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, mai ales în ceea ce priveşte reţeaua de autostrăzi, este obligatorie pentru dezvoltarea României. „Criza sanitară a deschis un culoar important pentru investiții și atragerea de fonduri europene care trebuie fructificat pentru a moderniza infrastructura”, a spus Marian Andronache.

Liderul PMP Suceava a spus că pe primele două locuri în rândul priorităților acestui partid pentru dezvoltarea infrastructurii se află Autostrada Nordului (Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava) și Autostrada Unirii (Târgu-Mureş – Iaşi – Ungheni). Marian Andronache a subliniat faptul că pentru PMP este partidul, prin parlamentarii săi, care a iniția legile pentru construcția celor două autostrăzi, legi care au fost votate în Parlament.

Pe de altă parte, Andronache a spus că pe lista de priorități a PMP în domeniul infrastructurii se află și autostrada Ploieşti – Braşov, autostrada Piteşti – Sibiu – parte a Coridorului IV pan european, autostrada Estului (Ploieşti – Buzău – Galaţi), pentru care există un proiect legislativ iniţiat de PMP, drumul expres Piteşti – Craiova.

Președintele PMP Suceava a mai adăugat că la acestea se adaugă și reabilitarea și modernizarea rețelei de cale ferată din România, realizarea magistralei de transport pe apă Rin-Main-Dunăre care va lega Constanța de Rotterdam și Marea Neagră de Marea Nordului, branșarea a 80% din localități la apă-canal, precum și utilizarea prioritară a fondurilor europene şi a împrumuturilor de la BEI în detrimentul programelor finanțate exclusiv de la bugetul de stat

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *