Marian Andronache, președinte PMP Suceava: Cerem în mod oficial Guvernului să nu închidă piețele!

Marian Andronache, președintele Organizației Județene a Partidului Mișcarea Populară (PMP) Suceava și candidatul acestei formațiuni politice aflat pe primul loc în lista pentru Camera Deputaților în județul Suceava, fost viceprimar al municipiului reședință de județ, a luat atitudine față de decizia Guvernului de a închide începând de luni piețele agroalimentare.

Prezentăm în cele ce urmează comunicatul transmis de Marian Andronache pe această temă:

Luăm atitudine!

Cerem în mod oficial Guvernului să nu închidă piețele!

Închiderea piețelor agro-alimentare nu este o soluție. Faptul că unii nu respectă regulile în piețe nu trebuie să se răsfrângă asupra tuturor. Este obligativitatea autorităților sa impună și să verifice respectarea regulilor sanitare pentru evitarea răspândirii virusului.

După un an agricol extrem, producătorii români de legume și fructe, dar și cei de produse lactate sau preparate din carne, abia dacă își mai pot trage sufletul. Perioada dinaintea sărbătorilor de Crăciun este una pe care producătorii agricoli au așteptat-o mult timp pentru a-și mai recupera din pierderi. Este perioada aprovizionării gospodăriilor cu legume și fructe pentru iarnă, cu varză, ceapă, cartofi. Producătorii acestor mărfuri nu pot rămâne cu ele în câmp, nici cumpărătorii nu pot fi obligați să achiziționeze din supermarketuri, aduse din import, în cele mai multe cazuri.

În 30 de ani, producătorii agricoli români nu au beneficiat de niciun fel de sprijin pentru a-și dezvolta micile afaceri și implicit, pentru a crea o piață internă importantă. Nu s-au construit centre regionale de colectare, nu s-a investit suficient în sistemul de irigații.

Producătorii care nu sunt organizați în cooperative nu pot vinde marfa en-gros către supermarketuri. Acum, prin închiderea piețelor, lovitura pe care ar primi-o le-ar fi fatală. Trebuie să găsim soluții!

 Marian Andronache, președintele Organizației județene PMP Suceava

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.