Maricela Cobuz, deputat PSD de Suceava: ”Sănătatea românilor nu trebuie să fie o tablă de șah, pe care clasele politice să își joace obiectivele politice după bunul plac”

Maricela Cobuz, doctor în științe medicale, deputat PSD de Suceava, a transmis un comunicat de presă în care spune că  Ordonanța de Urgență a guvernării PNL privind programele naționale de sănătate care a fost publicată în Monitorul Oficial, miercuri, 12 februarie 2020, fără a avea avizul Comisiei interministerială pentru suport tehnic, aviz care este obligatoriu  rămâne la latitudinea Curții Constituționale  să se pronunțe cu privire la această ordonanță prin care a fost modificată Legea 95/2006  privind reforma în sănătate duce sănătatea românilor în zona unui joc pe o tablă de șah a politicienilor..

”Sănătatea românilor nu trebuie să fie o tablă de șah, pe care clasele politice să își joace obiectivele politice după bunul plac. Sistemul de sănătate trebuie să fie concentrat asupra pacientului, asupra modernizării infrastructurii, a dezvoltării medicilor și a personalului medical, dar în nici un caz asupra îmbogățirii agenților economici și accesul furnizorilor privați la sistemul de sănătate, după bunul plac.

OUG-ul pe sănătate adoptat de către Guvernul PNL și publicat în Monitorul Oficial asigură accesul furnizorilor privați la serviciile medicale decontate de la bugetul de stat. Această privatizare a programelor de sănătate publică însemnă mai puțini pacienți care vor beneficia de serviciile medicale și costuri mai mari la bugetul de stat.

Partidul Social Democrat se opune în continuare privatizării sănătății. Această privatizare a programelor de sănătate publică însemnă mai puțini pacienți care vor beneficia de servicii de sănătate. Prin creșterea ponderii de finanțare a spitalelor private din România din bugetul public se va reduce drastic bugetul pentru spitalele de stat, iar pe viitor vor putea apărea probleme legate de plata salariilor medicilor și asigurării serviciilor medicale în spitalele publice. De asemenea, prin privatizarea programelor de sănătate se va oferi accesul furnizorilor privați din România la programele de sănătate foarte scumpe.

Programele de sănătate din România trebuie să asigure accesul tuturor pacienților la serviciile medicale din România. PNL nu trebuie să împartă societatea în săraci și bogați   când   este   vorba   de  sănătate.  

Din păcate, timpul va demonstra că doar PSD a avut grijă deopotrivă de pacienți și personalul medical. Programul PSD pentru sănătate a situat pacientul în centrul sistemului de sănătate, beneficiind de programe de screening, aparatură medicală modernă și de servicii medicale de calitate.”, a transmis deputatul Maricela Cobuz.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.