Mopan Suceava
Actualitate

”Martie, luna mărțișorului și a babelor” cu etnologul Gabriela Teișanu, la Povestea Vorbei, Televiziunea Intermedia

La emisiunea ”Povestea Vorbei”, găzduită de postul regional de Televiziune Intermedia Suceava, care va fi difuzată începând cu seara zilei de sâmbătă 2 martie 2024, realizatorul  Neculai Roșca are alături pe etnologul Gabriela Teișanu, etnolog în cadrul Centrului Cultural Bucovina.

Martie este luna mărțișorului, dar și a babelor. Despre datini și obiceiuri străvechi legate de luna de început a primăverii, dar și despre modul în care acestea sunt în continuare păstrate în spațiul românesc și nu numai, o  incursiune minunată în tezaurul fundamental al acestui frumos picior de plai și, cum ne-am dori cu toții, gură de rai, cu izvoarele sale nesecate.

Programul de difuzare al emisiunii ”Povestea Vorbei” este cel ştiut: sâmbătă ora 20.00; duminică la ora 13.00; marți, ora 12.00; marți, ora 22.00; miercuri, ora 16.10,  vineri, ora 15.00, vineri ora 03.00, dar și pe paginile de facebook ale Televiziunii Intermedia Suceava și a publicației online Suceava smartpress începând cu seara zilei de sâmbătă, când emisiunea este difuzată în premieră.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *