Mărțișorul de la Fisc

Acum fix un an, de mărțișor, s-a purces la închiderea străzii Vasile Bumbac, de la Palatul Finanțelor de lângă Magazinul Bucovina și până la clădirea E.on-ului, de lângă Casa de Cultură. Bucurie mare pentru riverani dar și pentru cei cu treabă la sumedenia de instituții care funcționează prin zonă, de la Fisc la Prefectură și Consiliu Județean ori în vizită la localurile ce se înșiră de-a lungul străzii. Pentru a marca deschiderea organizării de șantier, constructorii au legat primăvara trecută de-a curmezișul străzii, înainte de clădirea Administrației Financiare Județene,  o bandă din plastic în culorile alb-roșu, culorile mărțișorului tradițional românesc. S-a pus și un indicator mobil cu stopul de rigoare și s-a pornit la treabă.

Pentru că drumarii au fost harnici, reabilitarea străzii Vasile Bumbac pornită anul trecut de mărțișor s-a finalizat în termen, rămânând doar undeva într-un colț, lângă un stâlp de iluminat, cam un metru pătrat de pavele neașezate, nu se știe din ce motiv, nici până astăzi.

Dar subiectul acestei scurte intervenții este altul. Ce s-a întâmplat cu banda din plastic în culorile mărțișorului trasă de-a curmezișul străzii fix acum un an, la jumătate de an de când constructorii și-au strâns calabalâcul din zonă? Nu este nici un secret. Oricine trece prin zonă o regăsește atârnând în tânărul castan plantat chiar lângă Palatul Finanțelor, fiindcă nimănui nu i-a trecut  prin cap să o dea  jos de acolo. Și bine s-a procedat pentru că iată, pe 1 martie 2019, au și cei de la Fisc mărțișorul lor în copăcelul din fața clădirii, fâlfâind în bătaia vântului de primăvară.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *