Mopan Suceava
Actualitate

Masca de protecție sau un înlocuitor al acesteia, obligatorie și în municipiul Rădăuți

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Rădăuți condus de primarul Nistor Tătar a decis ieri ca și în Rădăuți să fie obligatorie purtarea mijloacelor de protective a nasului și gurii.

Astfel, conform Hotărârii nr. 5 a CLSU Rădăuți,  în interiorul zonei de protecție, instituită conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 6 din 30.03.2020, pe teritoriul municipiului Rădăuți, în mijloacele de transport în comun, inclusiv taxi, în toate zonele și spațiile publice și în spațiile comerciale,  purtarea mijloacelor de protecție a gurii și a nasului este obligatorie. Aceste mijloace de protecție constă în: măști de protecție, eșarfe, fulare, alte articole vestimentare etc.

Măsura  prevăzută la alin.1 se aplică și pentru autoturismele proprietate personală, dacă sunt cel puțin doi participanți la trafic, iar aceștia nu locuiesc împreună.

Conducătorii mijloacelor de transport în comun nu vor permite cetățenilor accesul în mijloacele de transport fără mijloace de protecție minimale.

La intrarea în instituții publice și autorități publice locale vor fi asigurate măsuri de protecție pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus, respectiv:

Asigurarea unui preș îmbibat cu soluție de dezinfectare – cloramină la intrarea pe căile de acces principale în clădire;

 Asigurarea mijloacelor de dezinfecție, prin punerea la dispoziție personalului propriu și persoanelor din exterior care au acces în instituție, a flacoanelor cu soluții de dezinfectare și a prosoapelor de hârtie;

Asigurarea la nivelul instituțiilor și sediilor autorităților publice locale a cantităților necesare de săpun antiseptic și dezinfectant, a materialelor de protecție – măști respectiv mănuși, în cantități suficiente pentru a asigura nevoile angajaților, respectiv a persoanelor care intră în instituție.

Administratorii și deținătorii spațiilor comerciale și ai altor locații în care există flux de persoane sunt obligați să monteze preșuri îmbibate cu substanțe dezinfectante la intrarea în aceste spații.

 Conducătorii instituțiilor, autorităților publice locale, administratorii și deținătorii spațiilor comerciale și a altor locații răspund de implementarea acestor măsuri de prevenire la nivelul entităților pe care le conduc/administrează.

 Măsurile stabilite au caracter de obligativitate și vor fi aplicate în toate zonele și spațiile publice și comerciale de către întreaga categorie de persoane, indiferent de simptomatologia acestora, începând cu data de 06.04.2020.

Unitățile spitalicești din municipiul Rădăuți sunt obligate să verifice existența și funcționarea grupurilor electrogene proprii, precum și să dețină rezerve de consum de apă pentru 1-3 zile, potrivit dispozițiilor legale incidente. Aceste aspecte vor fi raportate furnizorilor de servicii în cauză.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *